Karácsony nyári kampányát is a kenőpénzbotrányba keveredett baloldali háttérember intézte (VIDEÓ)

2022. március 22. 9:50
Karácsony Gergely nyári előválasztási kampányát az a Patek Gábor szervezte, aki a baloldali vezetésű III. kerületi korrupciós botrány egyik főszereplője – derült ki Anonymus legfrissebb videójából.

Beszédes dokumentumokat (leveleket, számlákat) hozott nyilvánosságra kedd reggel az álarcos alak. Ezekben többek között az áll, hogy Patek Gábor tevékenyen vett részt Karácsony Gergely főpolgármester tavaly nyári kormányfőjelölti kampányának a szervezésében. A városvezető októberben végül visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Patek neve ugyancsak az Anonymus-videókból lehet ismert. Néhány napja mutattak be egy videót arról, hogy a DK-s vezetésű Óbuda korrupciós pénzeit hogyan osztják vissza. A képsorok szerint a kispesti szocialista polgármester, Gajda Péter korábbi kabinetfőnöke és egy ismeretlen férfi egy autóban ad és vesz át pénzkötegeket. A felvételen látható, ahogy a pénzt papírzacskóba teszik. Kettejük beszélgetéséből pedig arra lehet következtetni, hogy további összegek várhatók.

Az érintettek, így a III. és a XIX. kerületi önkormányzatok, Patek, valamint Óbuda országgyűlési képviselőjelöltje, Szabó Tímea nem reagált a Mediaworks Hírcentrum megkeresésére.

Plakáthelyek, jutányos áron

Visszatérve a legfrissebb videóra és az abban bemutatott dokumentumokra, egy 2021. augusztus 26-i e-mail szerint Patek a Key Price Kft. nevében eljárva kért ajánlatot és elérhető felületlistát száz óriásplakát elhelyezésére. Patek azt írta, hogy megrendelőként a Párbeszéd Magyarországért Pártot tüntessék fel, ám felhívta a figyelmet arra, hogy a végfelhasználó a 99 Mozgalom lesz, „amely jelenleg nem jogi személy”.

A 99 Mozgalom azt követően bontott zászlót, hogy tavaly májusban kiderült, Karácsony lesz az MSZP, a PM és az LMP közös miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztási procedúrán. Ugyan a 99 Mozgalom szervezte az újabb kampányt, az azonban a Mandiner.hu többszöri megkeresésére sem derült ki, mekkorára hízott a kampánybüdzsé.

Az üzlet meg is valósult, hiszen Anonymus az erről szóló számlát is mellékelte. A JCDecaux Hungary Zrt. által kiállított bizonylat szerint a 123 hirdetési felületért mindössze 5,2 millió forintot kellett fizetni, hiszen az 51 millió forintos árból a Key Price Kft. közel 46 millió forint engedményt kapott.

Az álarcos alak szerint az, hogy Patek ilyen mértékű kedvezményt tudott elintézni, „nem teljesen szabá-lyos”.

Nyitókép: Facebook 

 

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés