Az Orosz Ortodox Egyház feje szerint a háború kitöréséért az ukrán Pride-felvonulások is felelősek

2022. március 18. 19:54

Perintfalvi Rita
Facebook
Németh Sándor szintén azon meditált, hogy a háborúért mégiscsak legfőképpen az LMBT-métely okolható.

„Hú, de furcsa egy gyilkos agresszor képét egy szent ikonon látni! Avagy így néz ki a nárcisztikus istenkomplexus! Metafizikai jelentőségűnek nevezte Kirill pátriárka, az Orosz ortodox Egyház feje az orosz-ukrán háborút. Ami arra utal, hogy a lényegét a szellemi és nem a földi, materiális világ szintjén lehet csak megérteni. Aztán azt is hozzátette, hogy a háború kitöréséért az ukrán Pride-felvonulások is felelősek. Ami különösen is ocsmány dolog az Isten szemében, amiért szerinte egyértelműen büntetés jár. Ez ugye annak a narratívának a része, miszerint Putyin a konzervativizmus, sőt a kereszténység utolsó védőbástyája, aki hősiesen küzd az Európai Unióval, mint liberális fertő legfőbb szellemvárával. És a liberális fertő egyik megnyilvánulása éppen az emancipációra való törekvés: legyen szó akár a nők esélyegyenlőségéről, akár a szexuális kisebbségek vagy bármilyen kisebbség helyzetéről.

Ezek után szinte azonnal megszólalt a témában idehaza Németh Sándor, a Hitgyüli vezére is, aki szintén azon meditált, hogy az orosz-ukrán háború kitörésért azért mégiscsak legfőképpen az LMBT-métely okolható, és ezért a háború nem más, mint Isten büntetése. És akkor Putyin Isten bűntetője vesszöje vagy egyenesen Isten ostora? Mondjuk az is igaz, hogy pont Németh Sándor volt az, aki csak pár nappal korábban úgy nyilatkozott, hogy a háború nem fog kitörni, ez csupán egy teljesen értelmetlen nyugati hiszti. Tehát prófétai jövőbe látása ismét cserben hagyta a felkent igehirdetőt, talán ezért is igyekezett ilyen gyorsan javítani és a már jól bevált homofób kártyát bedobni a gyűlölködéshez szoktatott híveinek. Akik szívesen listázzák is azokat a személyeket, akiket aktuálisan és közösségileg gyűlölni kell.

Sajnos az orosz-ukrán háború fel fogja erősíteni azt a kultúrharcot, amiben elveszíti a szerepét a józan ész. Egy olyan korban élünk, amikor a politikusok a maguk háborújába és hatalmi törekvéseibe újra mélyen belekeverik a vallást. Kiforgatva annak a valódi értékeit, de közben újra hatalmat, társadalmi presztizst ígérve nekik. Mintha az idő kerekét vissza lehetne fordítani. És mintha a vallások erejét nem az kellene, hogy adja, hogy szeretetre tanítanak és nem bűnbakképzésre, gyűlöletkeltésre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy másik ortodox egyház szerint is erőszakra bujtó viselkedés az LMBTQ....

Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

De a képeken ki a mosdatlanabb?

A somás kijelentés talán arra utal, hogy az LMBTQ és a gender ideológia dióhéjban foglalja össze a liberalizmus több tekintetben emberellenes eszméjét. Perintfalvi pedig lovagol a vesszőparipáján, s nem akar érteni, csak háborogni.

Te marharépa! Német Sándor és az orosz ortodox pátriárka mióta politikus? Te kevered a szezont a fazonnal. Szövegértésed fordított arányban van a gyűlölködéseddel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés