Márki-Zay Péter ismételten egy óriásit hazudott a rezsicsökkentésről

2022. március 17. 17:59

Volner János
Facebook
Nem múlik el nap, hogy a hamis próféta ne hazudna.

„Szinte nem múlik el nap, hogy a liberális baloldali összefogás hamis prófétája ne hazudna, hiszen ismételten egy óriási hazugsággal indította Márki-Zay Péter a minapi videós bejelentkezését. Nehéz eldönteni, hogy szándékosan hazudik vagy ennyire felkészületlen.

De valószínűleg a kettő egyszerre. Ugyanis azt állította a liberális baloldali szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje, hogy idézzük: nyilvánvalóan az Európai Unióban sehol máshol nincs sem rezsicsökkentés, sem hatósági benzinár. Ezzel csak egy probléma van, hogy nyilvánvalóan hazugság. Miért? Korábban is beszámoltunk már róla, hogy számos európai uniós tagállam alkalmaz a magyar rezsicsökkentés intézményrendszerével közel teljesen megegyező tarifaszabályozást. Az elmúlt fél évben felgyorsult a tarifaszabályozással kapcsolatos állami beavatkozások száma az Európai Unió területén, legutóbb éppen Szlovákia lépett egy óriásit a lakosságot terhelő energiaárak letörése irányába. Sőt! Az Európai Unió egy olyan komplex rezsicsökkentési modell létrehozásán dolgozik, mely keretében egy egységes ársapka kerülne létrehozásra a magas energiaárakból, illetve azok változékonyságából eredő kockázatok mérséklése végett. De addig szinte az összes európai uniós tagállam valamilyen úton-módon megpróbál beavatkozni, s csökkenteni a lakosságot terhelő rezsiköltségek mértéket. Ennek ellenére mit is mondott a hazug próféta, alias Márki-Zay Péter? A liberális baloldal a rezsicsökkentés helyett az uniós modellt fogja követni.

Nem tűnt fel neki -és a tanácsadóinak sem-, hogy a magyar modell és a többi tagállam által alkalmazott rezsicsökkentési módszerek nagyon hasonlóak? Az sem tűnt neki fel, hogy több európai uniós ország (példának okáért Szlovénia) alkalmazza a hatósági üzemanyagár rendszerét? Márki-Zay Péter kitűnő példája annak a liberális baloldali eszmerendszernek, melynek sajnos nem képezi szerves részét a magyar emberek és családok érdeke. A liberális baloldali világban egy dolog számít, a külföldi politikai és nagyvállalati érdekek maradéktalan kiszolgálása. Ezt kínálja a liberális baloldal és annak miniszterelnök-jelöltje.”

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ki emeljen bért? A multi, a kkv? Vagy az államilag kierőszakolt béremelést minek neveznéd?

Ennek mennyit fizetnek ezekért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés