Köpjetek fel és álljatok alá!

2022. március 8. 14:12

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A német kancellár szerint is az orosz olajszállítmányok alapvető fontosságúak.

„»Folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal. Az Oroszországból érkező olaj- és gázszállítmányok alapvető fontosságúak az európai gazdaság számára. Másképpen nem biztosítható a fűtés, a közlekedés és az áramellátás. Sürgető feladat, hogy az EU alternatívákat találjon az orosz függőségre, de ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. Ezért a mi részünkről tudatos döntés, hogy folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal.«

Na, hát ezt ki mondta? Orbán Viktor mondta? Akkor Orbán Viktor az »EU árulója«, »Oroszország vazallusa«, »Putyin pincsije«, »hazaáruló« – tovább is van, mondjam még?

Ha Orbán Viktor mondta, akkor jön az ukrán nagykövet, felemeli vádlón a mutatóujját, és lemennydörög közénk:

»Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? […] Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek? Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint emberek élete? […] Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz.«

Tényleg? És vajon hol mondott beszédet a nagykövet asszony, amikor két éve ezek történtek Kárpátalján?

Súlyos, életveszélyes fenyegetéseket kapott a kárpátaljai magyarság az augusztus 20-i nemzeti ünnep apropóján. Emellett több helyszínen is hamisnak bizonyult bombariadók voltak. Az ok: az ukrán szélsőségesek így akarják eltántorítani a magyarokat a magyar többségű járás követelésétől.

A kárpátaljai magyaroknak az utóbbi években a kijevi hatalom kisebbségellenes lépései mellett provokációkkal, megfélemlítésekkel, tettlegességig fajuló akciókkal is szembesülniük kellett. Eddig a szélsőséges ukrán szervezetek, csoportosulások többnyire a március 15-i ünnepségek idejére időzítették fenyegetéseiket. Most augusztus 20-át találták megfelelő alkalomnak akciójukhoz. A magyarok számára kiemelt jelentőségű napon e-mailben küldött levél érkezett többek között a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséghez (KMKSZ), Magyarország ungvári főkonzulátusához, a beregszászi városi tanácshoz, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséghez és a Kárpátalja.ma szerkesztőségéhez.”

Nyitóképen: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Olaf Scholz német kancellár moszkvai tárgyalása. Fotó: EyePress News / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt írd át csasztuskára és kapsz egy Kossuth-díjat, mint a Nagyferó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés