A menet közeleg, a béke távozóban

2022. március 8. 8:20

Dávid Ferenc
Hírklikk
Időszerű lehetne a „Mentsük meg a forintot!” jelszó.

„2012. tavaszán megtudtuk Orbántól és a Békemenet transzparenséről (micsoda véletlen egybeesés), hogy »Nem leszünk gyarmat!«. Tíz év távlatában kijelenthető, hogy jól választottak jelszót, ugyanis az akkori szlogen kis módosítással napjainkban is alkalmazható: »Nem leszünk orosz gyarmat!«. Emlékeztetőül: 1849. augusztus 13-án Fjodor Vasziljevics Rüdiger cári lovassági tábornok előtt tette le a fegyvert a magyar honvédsereg a Világos melletti szőlősi síkon. Vélelmezem, hogy a Békemenet szónokai nem fognak elfeledkezni a 173 évvel ezelőtti orosz intervencióról.

Szóba jöhet a »Békemenet Ukrajnáért« vagy a »Szabadságot Ukrajnának!« vezérmondat is. Ez a deklaráció véget vethetne a kettős beszédnek, feltéve, ha a felvonuló Bayerék, Bencsikék, Stefkáék stb. végre megértenék, hogy nem Ukrajna követett el katonai agressziót, hanem Oroszország támadta meg észak-keleti szomszédunkat. Egy hét van nemzeti ünnepünkig, ennyi idő alatt gyakorlott köpönyegforgatóknak nem lehet gond az átállás. A »nemzeti önállóság«, a »hagyományos életforma« és a »családpolitika« védelme most ne kerüljön a transzparensre, hiszen a megszálló orosz sereg pont ezeket az értékeket semmisíti meg. 

Időszerű lehetne a »Mentsük meg a forintot!« jelszó is, de ezzel meg az a baj, hogy 1.) a forint menthetetlen és 2.)  Matolcsy szerint pedig »az euró csapda”. Azt viszont még én is kockázatosnak tartanám, ha valaki előállna a »Forint helyett rubelt!« felirattal.”

Fotó: Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés