Nem tudom értelmezni a „stratégiai nyugalom” kifejezést

2022. március 5. 18:57

Dávid Ferenc
Hírklikk
Egy rövid mondatban hazudik és sért Orbán Viktor.

„Azzal kezdem, hogy nem tudom értelmezni a »stratégiai nyugalom« kifejezést. Ellentétpárja lehetne a »taktikai nyugalom«, aminek szintén nem vagyok tisztában a jelentésével. Aztán eszembe jutott, hogy az Orbán-rezsim korszakában már sokszor találkoztunk olyan szóösszetételekkel, amelyeknek az ég adta világon semmi értelme nem volt, például.: »bankárkormány«, »luxusprofit«, »bér-kommandó« stb. Persze, volt ilyen a szocializmusban is; az agyonszajkózott »békeharc« ennek egyik legnevetségesebb díszpéldánya.

Orbán szerint »a baloldal a háború oldalán áll«, ráadásul olyan ütődött, hogy nem is tudja, hová állt! Egy rövid mondatban hazudik és sért a kormányfő. Az ellenzéki összefogás nehezen nevezhető vegytiszta baloldalinak, nem áll a háború oldalán, és természetesen tudatosan, egyértelműen a véres ütközetek és az orosz agresszió ellen foglalt állást. Aki ma a háború oldalán áll, az nyugodtan nevezhető hazaárulónak. Tehát Orbán szavai arra utalnak, hogy vannak ők, a nemzetvédők, és vannak politikai ellenfeleik, akik elárulnák a hazát. Háborús veszélyeztetettségben és parlamenti választások előtt így beszél a »stratégiai nyugalom« szószólója (a magyar kormányfő), aki korábban sikertelen békemissziót teljesített Moszkvában.”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahelyett, hogy örülne ez a moslékos is, hogy nem Gyurcsány-MZP kormány tolja épp háborúba Magyarországot.

Még egy debil a Debil Kretének (DK) térfeléről.

Nem csodálkozom, hogy nem érti.

A főnöke valami nyári villamost emleget,amikor én a dk-hoz köthető cucctól szigorúan bizalmas levelet kapok, amiben Orbánt gyalázzák.
Vastag bőrük van.

És mi a 'stratégiai mélység'?

Nem baj, amíg gondolkozol rajra, addig sem csinálsz hülyeséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés