Egy ukrán sportlap követeli a Fraditól, hogy menessze Csercseszovot

2022. március 3. 17:13
„Határozott fellépést követelünk a Ferencváros vezetőségétől” – írták.

Az orosz-ukrán háború a sportéletre is rányomta bélyegét, a Tribuna című ukrán sportlap nemrég felszólította a Ferencvárost, váljon meg a télen érkezett orosz vezetőedzőjétől.

„Követeljük Csercseszov vezetőedző menesztését, aki az agresszor országot képviseli és még mindig nem tett nyilvános bejelentést az ukrajnai orosz invázió ellen. Csercseszov többször is kiállt Putyin és rezsimje mellett. Határozott fellépést követelünk a Ferencváros vezetőségétől. Ellenkező esetben, Ukrajna népe nem bocsátja ezt meg Önöknek“ – olvasható magyar nyelven az ukrán lap Instagram-oldalán.

Nyitókép: Handout / UEFA / AFP 

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ukránok kérjenek bocsánatot az '56 leverésében játszott szerepükért.

Baszki, ezek még mindig nem veszik komolyan, mekkora szarban vannak.

Az orosz embereknek, sportolóknak, művészeknek ez a nyilvános vegzálása pedig egyszerűen undorító. Olyan, mint amikor háború kitörésekor internálták a másik fél éppen náluk tartózkodó állampolgárait. Csakhogy a nyugati országoknak, így nekünk sem üzent hadat Oroszország. Milyen alapon szólítjuk fel az itt élő oroszokat arra, hogy nyilvánosan foglaljanak állást? Olyan ez, mint az ötvenes években volt az elvtársak színe előtti nyilvános önkritika, a kínai kulturális forradalom idején a nyilvános megszégyenítések vagy, hogy friss példát hozzak, az amerikai utcai térdepeltetések.

Az utóbbi évtizedek háborúi során miért nem voltak ilyen nyilvános tetemrehívások és most miért vannak? A balkáni háború idején miért nem vegzálták a szerbeket szerte Európában? Most mitől olyan hatalmas áldozatok az ukránok, akik láthatóan még mindig nem képesek megszabadulni a hagymázos birodalmi képzelgésektől?

Javaslom, várjuk ki a háború végét. Akkor majd ki derül ki a jó fiú és ki a rossz, akit el kell küldeni a picsába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés