Itt a szolidaritás, hol a szolidaritás?

2022. március 1. 19:15

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
De hol is volt Gréczy Zsolt, amikor Kijevben még nem dúltak a harcok?

„»Egyetlen fideszes oldalán nem látok sem békegalambot, sem szolidaritási ukrán zászlót« – háborog Gréczy Zsolt, a DK jeles politikusa. Pedig ki tudja, hátha az lenne a megoldás erre a szomorú helyzetre, ha Varga Mihály kirakna a facebookos profilképére egy békejelet.

Az már önmagában is zavarba ejtő, ha egy volt és leendő országgyűlési képviselő (horribile dictu: honatya) emodzsikkal és matricákkal gondolna befolyásolni bármit is a bonyolult kül- és biztonságpolitikában, vagy ha úgy véli, a kijevi polgárok a Fidesz politikusainak profiljait böngészik mobilneten, hogy utánanézzenek, ki szolidáris velük a világban képileg – de mindemellett felmerül a kérdés, hol is volt Gréczy Zsolt, amikor Kijevben még nem dúltak a harcok, ellenben grasszált a koronavírus, szárnyalt az infláció és kárpátaljai családok tömegei éltek állandó létbizonytalanságban és kiszolgáltatottságban.

Nos. Tavaly május közepén például az ATV stúdiójában ült a politikus. Ahol arra a kérdésre, hogy helyénvaló-e engedni külhoni magyarok számára is, hogy regisztráljanak oltásért, csípőből rávágta: nem, nem helyénvaló. »Ha térdig járnánk a jó minőségű vakcinában«, akár kaphatnának belőle, akár a kárpátaljaiak is, de amíg nem jutott »minden magyarnak« (sic!), addig ne vegyük át más államok feladatköreit. Oldja meg Ukrajna meg Románia.

Addigra egyébként ötmillió nyugati és 5,3 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra, és már bő egy hete a sztárolt nyugati oltásokból is meghaladta a kínálat az érdeklődést, tehát eleve adott volt a felesleg, Ukrajnában ellenben addig a napig a népesség 0,0 százalékát sikerült kétszer beoltani (2,1 százalékát pedig egyszer) – Gréczy úr azonban elvárta volna, hogy az unokáival egy háztartásban élő krónikus beteg csapi bácsi várjon a sorára, amíg az ukrán állam leszállítja neki Kijevből a Pfizert. De a Fidesz a szívtelen, mert nem állít be ideiglenes profilképet.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

FRANCESCA, túl azon, hogy egy kitűnő újságíró vagy, nagyon jó, hogy olyasmikre is emlékszel, amire legtöbbünk már nem emlékszik, vagy nem is tud.
Gréczi orra alá kell tenni a lelketlen mondatait és a mostani képmutató fideszellenes szövegelését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés