Ketyegő csomag

2022. február 21. 10:00

Pilhál György
Magyar Nemzet
Niedermüller Péter nemrégiben tárgyalásokat kezdeményezett rendőrségi vezetőkkel.

„Megelégelve az Erzsébetvárosban tapasztalható alvilági állapotokat (garázdaság, drogkereskedelem, prostitúció stb.), Niedermüller Péter, a kerület DK-s polgármestere nemrégiben tárgyalásokat kezdeményezett rendőrségi vezetőkkel. Mint közösségi oldalán írja, a főkapitány azonmód elrendelte a fokozott rendőri jelenlétet a területen, »ezentúl rendszeresen lesznek váratlan és átfogó ellenőrzések, hogy az itt lakók mindenkor és mindenütt biztonságban érezhessék magukat«. Mielőtt kritikával illetnénk a bitcoinbányászattal is foglalkozó kerületvezetőt, miért csak most, két és fél évvel a trónra kerülése után, másfél hónappal a választás előtt tekint körbe elvadult régióján, ugorjunk vissza néhány esztendőt!

»Nem indulok az önkormányzati választásokon, mert nincs ilyen típusú tapasztalatom, nem csinálok magamból bohócot!« – nyilatkozta még 2019 márciusában a Gyurcsány-párti gondolkodó. De aztán mégis elindult, sőt győzedelmeskedett. Programbeszédének egyik kulcsmondata így hangzott: »Első dolgom lesz bevezetni a (csehók, romkocsmák) éjféli zárását.« Tényleg ezt mondta.

Ehhez képest egy másik javaslatcsomagjában már az állt, hogy éjfél után is nyitva tarthatnak ezen üzemegységek (csupán »fokozottan ügyelniük kell a zajkibocsátásra, a tisztaságra, az utcai alkoholfogyasztás megakadályozására stb.«). Egyebek mellett ez utóbbi »javaslatcsomag« eredményeként szökkent szárba a helyi alvilág. Ketyegett a csomag.

Polgármester úr munkásságáról nekem valamiért Gyurcsány Ferenc hajdani veretes szózata jut eszembe: »Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.«”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem Erzsébetvárosban kezdtek el az önkormányzati választás után egyből drogterápiás segítséget, tűcsereprogramot, meg ilyeneket nyújtani?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés