A körülmetélés

2022. február 18. 17:11
Így igen nehéz lesz elfogadtatni magát, hiszen „keresztény” lelkészként nem is nagyon tehetne mást.

„Úgy esett, hogy egy napon a zsidók körülvettek egy várost, ám elfoglalniuk nem sikerült. Az ellenség hercege azonban belebolondult egy szép zsidó hölgybe és mindenáron meg akarta szerezni. A hölgy meg azt mondta neki, az övé lesz, ha a városban minden férfi zsidóvá válik, azaz körül kell őket metélni. Elrendelte hát a herceg a nagy körülmetélést, mindenkin el kellett végezni a műtétet. A katonák és minden férfi a következményeket nyögte, ám a zsidók bevonultak a beteg férfiak között a várba és elfoglalták azt. Így jár, aki nem tud parancsolni a vágyainak.

Onnan villant ez az eszembe, hogy úgy tudni, Iványi lelkész úr is elkövette maga ellen ezt a merényletet – a tetejébe teljesen feleslegesen, hiszen nem ő lett az államfőjelölt, hanem a Róna. Mondjuk neki sincs esélye, de azért mégis megtisztelő a felkérés. Iványi egyébként volt már SZDSZ-es képviselő is, tehát mindent látott. Mondjuk korrupcióból kissé túl sokat is. Ezért aztán enyhe meglepetésként érte a Maki általi felkérés, ám egy volt szadisnak semmi sem meglepő. Így hát el is vállalta.

Zárójel. Róna gyakorlatilag csak tévedni tudott a magyar gazdaság kilátásai kapcsán. Ő az, aki időnként feltűnik az ATV képernyőjén és ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy az orbáni gazdaságpolitikának vége, megbukott, most a nehéz idők jönnek. És ő ezt minden alkalommal el is hiszi. Zárójel bezárva.

Állítólag már vagy 300 aláírás is összegyűlt nyilván a lelkes magyaroktól. Hiszen: »Egyike azon kevés magyar embernek, akire egyként példaképünkként tudunk felnézni. Annak ellenére, hogy az elnyomó Kádár-rendszerben és az elmúlt tizenkét év illiberális rendszerében is egyaránt, mind személyében, mind pedig a hitében támadták, ő mindvégig szilárd, következetes és hitében megingathatatlan maradt.« Hogy oda ne rohanjak. Akire »egyként példaképünkként tudunk felnézni«, attól például a NAV éppen le akar mindent foglalni; csak éppen nem tud. Annyi történt, hogy elfelejtették befizetni a résztvevők utáni járulékot és emiatt a NAV jól megbüntette őket – mint egyébként bárki mást. Így megy ez.

Egyébiránt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egy belső harc eredményeként vált ki a Metodista Egyházból – ennek akkoriban az volt a tétje, hogy egyik vallási vezető leváltsa a másikat. Most meg azt halljuk, hogy Iványi a zsidóságba való betérésének akadálya a zsidók elutasítása Jézussal kapcsolatban, akit Jesuának neveznek és nem ismernek el isteni személynek. Így igen nehéz lesz elfogadtatni magát, hiszen »keresztény« lelkészként nem is nagyon tehetne mást. Így aztán két szék között a könnyen a pad alá kerülhet; betérését nem is ismeri el senki, csak a Szim Salom, amely – hát hogyan fogalmazzak finoman – nem egy nagy egyház.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amennyire valamiben az ember nagyjából tájékozatlanul biztos lehet, annyira biztos vagyok abban, h. Karikó Katalin NEM ambicionálja a közt. elnöki posztot.

Kettős állampolgárt? Miért nem négyest?

Honnan tudod, hogy Karikó Katalin közéleti szerepre vágyik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés