Századvég: tovább zuhant Márki-Zay Péter népszerűsége

2022. február 17. 10:31

Az intézet szerint 2022 februárjában a válaszadók 62 százaléka kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg Márki-Zay Péterről.

2022. február 17. 10:31
null

Januárról februárra 59-ről 62 százalékra nőtt a Márki-Zay Péterről, „a baloldal kormányfőjelöltjéről negatívan vélekedők aránya”, miközben újabb szimpatizánsokat nem tudott szerezni a politikus – emelte ki legfrissebb közvélemény-kutatásából az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Századvég Alapítvány.

„A közelmúltban Márki-Zay Péter részéről több olyan állítás is napvilágra került, amelyek keretében a hódmezővásárhelyi városvezető a magyar politikai kultúra általánosan elfogadott szabályait zárójelbe téve nyilvánult meg közéleti kérdésekben, bizonyos választói csoportokra nézve sértő megjegyzéseket tett, illetve olyan javaslatokat fogalmazott meg, amelyeket jelentős társadalmi elutasítottság övez” – fogalmaztak a februárban ezer, választási részvételét biztosra vagy valószínűre ígérő felnőtt megkérdezésével készült kutatásukra hivatkozva.    

Megjegyezték, hogy Márki-Zay egyebek mellett „részeg” és „agymosott”, valamint „falusi, egyszerű, tudatlan” választókról, egy kampányrendezvényen pedig – többek között – a „kommunisták” és „fasiszták” képviseletéről beszélt. A Századvég szerint „azt sem szabad elfelejteni”, hogy a balliberális kormányfőaspiráns nézete szerint „a szüléshez orvos sem kell”, mivel „az nem betegség”, továbbá 2021 őszén kifejtette, hogy „igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében”.    

Azt írták, hogy 2022 februárjában a válaszadók 62 százaléka kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg Márki-Zay Péterről, így a januári adatokhoz képest 3 százalékponttal, 2021 októberéhez viszonyítva pedig összesen 15 százalékponttal nőtt a politikusról negatívan vélekedők aránya.    

Ezzel párhuzamosan kijelenthető, hogy

Márki-Zay nem tudott újabb választókat maga mellé állítani.

A felmérés alapján elmondható ugyanis, hogy februárban – a 2022 januárjában mért adatokkal megegyezően – a megkérdezettek 33 százaléka nyilatkozott pozitívan a baloldali pártok miniszterelnök-jelöltjéről, holott 2021 októberében még a magyarok 42 százaléka szimpatizált vele” – áll a Századvég közleményében.

Nyitókép: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mango5
2022. február 17. 13:41
észnél kell lenni, egyrészt viszonlylag sok idő van még, ne legyen semmilyen balhé, de azért én emlékszem egy Borkais téma mekkora károkat okozott az önkormányzati választásokon....msárészt meg mindenkinek a nemzeti oldalon el kell menni szavazni! Csak akkor lehet nyerni.
zakar zoltán béla
2022. február 17. 12:35
Ez is sok. 00
Pitypangocska
2022. február 17. 12:30
A korrupcióellenes "tiszta" , aki a 995E Ft-os polgármesteri fizetését úgy veszi fel hónapok óta, hogy más dolgozik helyette.
simonvitéz
2022. február 17. 12:25
Jó, de azért jo ha tudjuk, nem Orbán- Márky Zay meccs lesz, hanem Fidesz-Osszellenzék, illetve a különböző egyéni jelöltek a körzetekben. Az egyszeri moslékos szavazó meg ha elviseli egy Gyurcsótány listán való előkelő helyét, akkor el fogja viselni ezét a féleszuét is, max magában morog egyet, hogy az ellenzék most sem a legjobb jelöltet találta meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik