Viccelnek az orosz invázióval a Kremlben

2022. február 17. 8:57
Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára tudni szeretné, hogy pontosan mikor kezdődik az invázió, ugyanis ahhoz igazítaná a saját szabadságát is.

A nyugati sajtó által február 16-ára megjósolt orosz invázióra reagált az orosz kormány. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára tudni szeretné, hogy pontosan mikor kezdődik az invázió, ugyanis ahhoz igazítaná a saját szabadságát is.

Peszkov szerint már „unalmasak” a napi szinten mantraként ismétlődő fenyegetések. A Portfolio most olyan megjegyzést szúrt ki a Kreml oldaláról, ami új szintre emeli az orosz reakciókat: miután nem következett be a Joe Biden amerikai elnök által megjósolt február 16-i orosz invázió, Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő egy Telegram-bejegyzésben arra kérte az amerikai hírügynökségeket, hogy közöljék az esedékes orosz invázió dátumát, ugyanis 

ahhoz igazítva szeretné megtervezni a saját szabadságát. 

Dmitrij Peszkov ehhez hozzátette: a Kreml nem igazította munkarendjét a szerdai támadásról szóló hírekhez. A szóvivő hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin nem kíván üzenni az amerikai népnek.

Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Pavel Bednyakov

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tedd mellé Biden képét, meg az IQ tesztjét, mindjárt más lesz a leányzó fekvése...

Szóval, mikor lesz az orosz támadás?

Te még nem figyeltél fel arra, hogy a németek még mindig a nácik által is képviselt geopolitikai törekvéseket folytatják? Ez az Európa feletti uralom, de akkor mi változott meg a módszereken kívül?

Ami pedig a szabadságot illeti, nyugat felől már nem igen jön. Ha jönne, akkor nem akarnának diktálni, hogyan éljünk, gondolkodjunk. Akkor nem hoznának olyan bírósági ítéleteket, amire még Virág elvtárs is elismerően csettintene. Akkor nem akarnák azzal nyomatékosítani, hogy röhejesen, bohóckodva magyarul olvassa fel egy magyarul nem beszélő alak.

Aki egy kicsit is ad magára, és nem egy nyomorult végrehajtó, az ilyen szerepet nem vállal.

Ha a föderális Európába önkéntes alapon lehet belépni, akkor miért nyirbálják fokozatosan, lopakodva, a szerződéseket kiforgatva, átértelmezve a tagállamok szuverenitását? Ezek ugyanolyan jogsértőek, mint a nyílt agresszió.

A föderális Európa gyengébb lesz, mintha önálló államok erős szövetsége lenne, egyszerűen azért, mert így könnyű lesz egy kézben tartani. Csak egy korrupt vezetést kel kilóra megvenni.

Oroszországnak nem hagynak választást, mert a NATO fokozatosan nyomul az orosz határ felé. A hidegháború idején a NATO haderők nagyjából 2000 kilométerre voltak Moszkvától, mára ezt, ha az ukrán határ legközelebbi pontját nézem, kb. 500 kilométerre akarják csökkenteni. Szerinted hogy kéne nekik ehhez viszonyulni?

JÓ, akkor mesélj más országoknak hogyan kell viszonyulni Amerika földrészeken átnyúló, háborút, pusztulást hozó nagyhatalmi törekvéseihez?

Ami Ukrajnát illeti, Amerika 5 milliárd dollár befektetéssel, Victoria Nuland és az amerikai nagykövet tevékeny részvételével segített puccsal eldönteni, mit is akarjon Ukrajna. Idegen állampolgárokat neveztek ki a kormányba, hogy erősebb legyen a segítség. BIden papa fiát már meg sem említem.

Gondolom, számodra ez a függetlenség.

A tisztességes nyugat erőszakkal, fenyegetéssel kényszerítené Oroszországot, hogy mondjon le határai mentén az érdekeiről, a biztonságáról, és úgy éljen, úgy rendezkedjen be, ahogyan azt Amerika akarja. Mert az értelmét vesztett NATO vezetőjének, Amerikának kell az őt igazoló ellenségkép. Minden háborúját félbe hagyta, elvesztette, a papucsos tálibok elől futva, mindent hátrahagyva, ottani segítőit magára hagyva elmenekült, és most önigazolás képen az oroszokkal kötözködik.

Sztálin és Hitler ugyan így diktált. Mi ezt átéltük mind a kettőjüktől, azért nem szólunk bele mások berendezkedésébe. Még akkor sem, ha szövetségeseink ezt velünk is gyakorolják, éppen úgy, ahogyan azt a már említett diktatúrák is tették.

Ahhoz, hogy valaki ezt lássa, nem kell moszkovitának lenni, csak az előbbieket kell végig gondolni.

Bidenéken a fél világ röhög, hanem az egész.

Ukrajna kitől, mitől független? Csak nem Amerikától, aki oroszellenes támaszpontként akarja használni? Vedd már észre, még ha nehéz is, hogy Ukrajnának van a legkevesebb köze a saját sorsához. Akár csak egykor Vietnamnak, vagy az arab tavasz áldozatául esett országoknak. Ezek mind az amerikai felforgatás áldozatai.

Oroszország mitől agresszor? Csak nem attól, hogy megvédi az ukrajnai orosz kisebbséget, és nem hagyja, hogy ellehetetlenítsék a szevasztopoli támaszpontot a Krímben? Vö. Guantanamo, Kuba - mi lenne ha...

Magyarország, mint NATO tag, nem kell, hogy egyetértsen azzal, miszerint Amerikának bárhol lehetnek érdekei, az oroszoknak viszont nem lehetnek még a saját határaik mentén sem.

Megszerzett és leellenőrzött információ? Akkor miért nem igazolódott be?

Amikor a Bildenberg egy előre megírt cikket élesített, miszerint Oroszország megtámadta Ukrajnát, az volt a megszerzett és leellenőrzött információ?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés