Az EU ma nagyot lépett előre

2022. február 16. 16:45
A nevek ismertek, következmények viszont eddig nem voltak.

„Magyarországon már évek óta megfigyelhető, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége nem csak egy absztrakt elv, és hogy miért érinti az EU minden tagállamát, ha egy országban megsértik ezt az alapelvet. Az EU-s forrásokat ott valószínűleg nagy mértékben arra használják fel, hogy a Fidesz holdudvarába tartozók személyes gazdaságát növeljék.

A nevek és a folyamatok ismertek, az EU csalás elleni hivatala, az OLAF jelentéseiben gyakran előfordulnak. Eddig még nem voltak következmények, mert a magyar igazságszolgáltatás nem mutatott érdeklődést a korrupció és a nepotizmus komoly leküzdése iránt, amennyiben azok haszonélvezői megfelelő politikai összeköttetésekkel rendelkeznek.

Minden EU-s állampolgár érdeke szerint való, hogy az Európai Unió Bírósága elutasította Magyarország és Lengyelország keresetét, s így meghagyta az Unió kezében ezt az eszközt az adófizetők pénzének elherdálása ellen. Az EU most már megvonhatja a pénzeket a tagállamoktól, ha nem biztosítható, hogy a jogállamiság elleni vétségek nem akadályozzák meg azok megfelelő felhasználását. Ez egy hatalmas előrelépés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És akkor mit fogtok mondani, ha április 3-án ez a döntés lesz az egyik olyan fejlemény, ami elhozza a Fidesz győzelmét?

Nem szokás átírni, mert nincs uniós alkotmány. Ugyanis megbukott a francia és holland népszavazáson. Ennyit tudhatnál, ha már pofázol. Így lett belőle Lisszaboni Szerződés, ami viszont megbukott az írországi népszavazáson. Jó liberális szokás szerint 6 hónap után újra szavaztak - ami önmagában röhej - és akkor, láss csodát átment.

Az unióban nem látom a nyílt jogi vitákat, amit te itt emlegetsz, viszont látom a szerződések nyílt megsértését.

Igen, erről nagy hallgatás volt annak idején.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés