Pedagógus szakszervezetek: március 16-tól ne küldjék iskolába a gyerekeket!

2022. február 16. 18:34
„Ezzel tudnak segíteni bennünket” – tette hozzá Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviseletében.

Ma ismét sztrájktárgyaláson vettek részt a pedagógus-szakszervezetek képviselői az Emberi Erőforrások Minisztériumában – olvasható az indexen. Nem született döntés arról, hogy milyen módon emelik a tanárok bérét és hogy ezzel párhuzamosan milyen módon csökkentik a terheket. A következő, márciusra tervezett sztrájk idején nyújtott minimális szolgáltatásokról sem sikerült megegyezni, így az érdekvédők bírósághoz fordulnak annak érdekében, hogy a tavaszi munkabeszüntetés mindenképpen jogszerű legyen.

„Mindig azt hisszük, hogy a következő tárgyaláson történik valami pozitív, de ez a mai borzalmasabb volt, mint az összes korábbi, elképesztő az a cinizmus, amit tapasztalunk” – kezdte az Emmi épülete előtt Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, utalva arra, hogy a kormány már kész tényként kezelte a tavaszi sztrájk még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó részleteit. Arra hivatkozva tettek így, hogy a szabályokat múlt héten rendeletben rögzítették.

Mit is bohóckodunk? Mit is csatázunk akkor órákon át, ha már a fejünk fölött döntöttek?

– tette fel a kérdést Szabó Zsuzsa, kiemelve, hogy március 16-án lesz sztrájk, ugyanis „van miért küzdeniük”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének részéről Nagy Erzsébet elmondta: a tárgyaláson szóba került a kötelező oltás kérdése, ami miatt hamarosan újabb kollégák esnek ki a rendszerből, mivel lejárnak a korábban kiadott orvosi igazolások és miniszteri mentesítések.

„Sajnos ebben a kérdésben sem jutottunk előrébb, de a bérek és a terhek csökkentése is marad a régi. Utóbbi esetében visszatérünk az eredeti követelésünkhöz, továbbra is azt szeretnénk, hogy 22 óra legyen a maximális kötelező óraszám a pedagógus-munkakörben dolgozóknak” – emelte ki Nagy Erzsébet. Hozzátette:

Kérjük, hogy készüljenek a szülők arra, hogy március 16-tól nem küldik iskolába a gyerekeket, ezzel tudnak segíteni bennünket

A PDSZ vonatkozó videóját az alábbiakban tekintheti meg:

Kép forrása: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 276 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

S jöhet az évismétlés: a diákok kárára ötletelnek ezek a pedagógusok. Undorító.

Ez a szivárványos címerük minden elárul. Ők is be akarják vinni az aberrációkat az iskolások közé?

A gyerekeket és a szüleiket használják fel ezek a pedagógusoknak nevezett senkik.
Az iskolát politikai térré akarják változtatni.
Szégyen.

Ezek csak nevükben pedagógusok, az igaziak dolgoznak szépen, csendben......míg a bolsevikok az utcára mennek a fasiszta-kommunista koalíció lakájaként.

A kurva anyátokat! Azt!

Én is csak 4. éve tanítok szakközépben, és messze meg tudom erősíteni, hogy a munkával töltött időm kb. felét teszik ki az órák. Heti 32 órát kell a munkahelyemen töltenem, ebből 21 az órarend szerinti tanórám. (ofő vagyok, így csak 21 lehet) Én ott vagyok reggel 8-tól 3-4-ig minden nap, de ezt az időt végigdolgozom. Ott kezdődik, hogy 15 (!) tárgyam van, ennek a felét idén tanítom először, nincs tankönyv (nem rossz a tankönyv, NINCS tankönyv), és meglepő mennyiségű az adminisztráció egy ofőnek. Plusz ügyeletek, vizsgák (ágazati vizsgák, szakmai vizsgák, érettségi vizsgák, stb), ünnepségek, van, hogy pisilni sincs időm elmenni egész nap. De akkor is csak 3-4-ig minden nap. Nem 5-6-7-8-ig, mint a versenyszférában. Otthon már semmi dolgom az iskolával.
Hogy hagyjuk már a szüneteket? Ok, hagyjuk a szüneteket, konkrétan számszerűsítsünk: 47 évesen évi 50 nap szabim van, + a gyerek után járó. Mondom ÖTVEN nap szabim van. Az az átlag dolgozókhoz képest testvérek között is egy egész hónappal több.

Úgyhogy kedves idióta szakszervezetisek, légyszi hagyjátok abba, hogy 22 óráért sipítoztok, mert az átlag dolgozó ezt lefordítja ara, hogy heti ennyit akarsz dolgozni, holott 21 tanóra mellett is megvan az heti 32-40 is, időszaktól függően. És úgy alapból hagyjátok abba a sipítozást, mert ez és a + 1 hónap szabadság még mindig összehasonlíthatatlan a versenyszférával. Nevetségesek vagytok.

És ráadásul most?! Komolyan, MOST?! Karanténhegyek után, amikor elképesztő mértékben le vannak maradva a gyerekek?! Komolyan az bír kijönni a szátokon, hogy ne menjenek a gyerekek iskolába?!?!?!?!?!?

Erre nincsenek szavak....

AZ én gyerekeim menni fognak iskolába, csesszétek meg, még covidosan is elküldöm őket, ha kell!
És én is megtartom az összes órámat. Ebben biztosak lehettek.

Mindjártfelrobbanok

Valamint a pedagógusok nagy része nem is szakszervezeti tag. Akkor kit képviselnek?

Egész hetes Erdei iskolák.

Természetesen van!

Ezeket nem érdeklik a tények, csak az, hogy összeakaszkodjanak a kormánnyal.
Ha probléma van hol képviselik ezek a kollégákat?!

"Kicsengetés után minden tanár megy a tanáriba!"

Voltál te már napközben egy iskolában? Hol tud kimenni egy alsós tanár a szünetben bárhova is?
Millió kérdésük van, millió problémájukat kell meghallgatni a gyerekeknek.
De felsősnél sem nagyon más a helyzet.

Minden iskolában vannak ügyeletes tanárok szintenként, akár alsós, akár felsős.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés