Szolidaritásom Päivi Räsänennel

2022. február 13. 10:49

Seres László
az individualista
Jó lenne olyan világban élni, ahol nem kéne kiállni senkinek a szólásszabadsága mellett, mert azt senki nem veszélyezteti.

„2022-ben, Európában különösen bizarrnak tűnik kiállni egy ember szólás- és lelkiismereti szabadsága mellett, aki akár két év börtönt is kaphat a véleménye miatt.

De mivel nem ilyen világban élünk, itt Európában sem, és mivel az elszabadult polkorrekt őrület miatt Päivi Räsänen tényleg két év börtönt is kaphat véleménye, világnézete miatt, szerintem minden szabadságpárti embernek ki kell állnia a finn politikusnő alapvető jogai mellett.

Lélekben ezért ott vagyok a mellette kiálló mai szolidaritási tüntetésen.

A volt belügyminiszter, konzervatív képviselőnő ellen azért folyik per »gyűlöletkeltő uszítás« miatt, mert még 2019-ben a Twitteren bírálta a lutheránus egyházat, amiért az támogatta a Pride-ot, ezzel »a szégyent és a bűnt büszkeséggé emelte«. A képviselőnő emellett a homoszexualitást »a pszichoszexuális fejlődés zavarának« nevezte, és megosztotta Pál apostol mai szemmel nem teljesen szofisztikált álláspontját a kérdésről: »Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén…«

Én a képviselőnő helyében semmi ilyesmit nem tettem volna, és Pál apostol helyében sem írtam volna ilyet a rómaiaknak – de mindkettőnek joga volt a véleményéhez. Helsinkiben ma lehet, hogy Szent Pált is feljelentenék közösség elleni izgatás miatt.

Homofób? Lehet, bár ő tagadja. Gyűlöletre uszított? Egészen biztosan nem. Elemi joga Pál apostolt idézni? Abszolúte.

A per alapproblémája az, hogy bíróság elé lehet-e valakit hurcolni egy intoleránsnak vagy sértőnek vélt újszövetségi idézet miatt (a főügyész állítólag odáig ment, hogy a Mein Kampfhoz hasonlította a Bibliát). Ha ez megtörténhet, nincs megállás: új keresztényüldözés kezdődhet Európában, bármely iszlamista vagy szélsőbalos beperelhet bibliai idézetek miatt keresztény, konzervatív véleményformálókat »gyűlöletbeszéd« címén – ugyanazok, akik ugyanakkor vehemensen elutasítják a Korán vagy az iszlám bírálatát.”

Fotó: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben az esetben kiért állna ki a cikkíró?:


A diák azt követelte a társaitól és a tanároktól egyaránt, hogy az iskolában mindenki a kitalált „tyúk” személyes névmáson szólítsa.

Egy tanárnő nemet mondott erre, aminek következtében a diák szülei először az igazgatóhoz fordultak, aki megígérte, hogy beszélni fog a szóban forgó pedagógussal. Később, mikor a tanárnő már ragaszkodott hozzá, hogy nem vesz részt ebben a szerepjátékban, a szülők feljelentették az iskolát az ombudsmannál, amely most 150 000 svéd korona kártérítést ítélt meg a diáknak a jogsértés miatt.

Az összeg kifizetésére felkért személy az adott iskola oktatási koordinátora. Ha március 1-jéig nem fizet, a DO idézést nyújt be a koordinátor ellen a kerületi bíróságon. A koordinátornak ezután nagy összegű bírósági költségeket és ügyvédi díjakat is fizetnie kell.

Clas Lundstedt, a DO sajtószóvivője a hatóság döntésével kapcsolatban elmondta, hogy az ügy az első a maga nemében, amely bíróság elé kerülhet. Ugyanakkor ezzel megnyílik lehetőség, hogy többről is szó legyen: nemcsak a „tyúk” névmás használatáról, hanem minden olyan személyes névmásról, amelyet a tanulók szeretnének, hogy rájuk használjanak.

https://magyarnemzet.hu/kulfol..

Innentől ez a baromság tömegesen fog jelentkezni, mint jó pénzkereseti lehetőség.

Melyik névmást?

A mai világban miért lenne ostobaság, ha egy aberrált tyúknak képzeli magát? Olvashattunk már kutyáról, macskáról, arról, hogy valaki egy csillárhoz ment feleségül, más meg egy házhoz. Van ilyen, ez a ploglesszivitás elmélete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés