Rasszista bejegyzést posztoltak Kunhalmiék

2022. február 13. 18:44
Írta: Nagy Gábor
Épphogy csak megindult a választási kampány, az MSZP társelnökének sikerült feketeként ábrázolnia a kormánypárti ellenfelét: Lévai István Zoltánt.

„Engem Ti választatottak meg, dr. Lévai István Zoltánt Orbán Viktor választotta ki” – olvasható azon a montázson, amelyet Kunhalmi Ágnes helyezett ki minap a közösségi oldalára. A posztot azóta levették. Talán nem véletlenül: Budapest 15-ös számú egyéni választókerületének baloldali jelöltje kormánypárti ellenfelét „afroamerikai rabszolgaként” ábrázolta. Íme!

Forrás: Facebook

Bejáratott séma a montázskészítés baloldalon. Több jelöltet is úgy igyekeznek pozícionálni, hogy azok már megmérettették magukat egy előválasztási procedúrán, holott annak hitelessége erősen kétséges – minderről bővebben IDE kattintva olvashat.

Visszatérve az MSZP társelnökének botránykeltő Facebook-bejegyzésére: egy, a hírrel foglalkozó poszt alatt megjelent a párt kerületi fotósának, Ruzsa Istvánnak egy kommentje: „Ne vicceljünk már! Kampányban minden lehet, mi ebben a rasszista? Mondom a szakkifejezéseket, jó? A clarityt felhúzta száz százalékra, túl sok maradt a fehér, azt meg lehúzta nullára! Kész a kép! Mi ebben a rasszista?” – írta, azt is megüzenve Tóth Kálmán fideszes önkormányzati képviselőnek:

Ha gondoljátok, segítünk ilyen kampányfotókat készíteni.”

Nem reagált a szocialista országgyűlési képviselő

Megkérdeztük Kunhalmit, miért ábrázolták Lévai István Zoltánt így, s hogy mire utal Ruzsa István megjegyzése, amely szerint „kampányban mindent lehet”, válaszokat azonban nem kaptunk.

***

Mint ismert, a szocialista politikust 8 évvel ezelőtt ejtőernyőztették be a XVIII. kerületbe, Simon Gábor egykori pártelnök botrányát követően. A Fidesz-KDNP jelöltje születése óta a kerületben él, kilenc évig volt Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere.

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincsenek már szavak...

Nézd meg a két vörös hatalmas hüvelykujját! Furcsa.

Amikor megnéztem, hogyan is néz ki valójában a fideszes képviselő, arra gondoltam, hogy Kunhalmiról is készíteni kellene egy hasonló sötét képet, hiszen kunhalmi amúgy is sötét, mint a fekete éjszaka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés