Orosz Anna: Orbán Viktor politikája az, hogy meggyengítsen mindenkit, aki vele szemben áll

2022. február 9. 8:39
Újbuda momentumos alpolgármestere szerint az emberek pontosan érzékelik azt a szemléletváltást, amit az ellenzéki polgármesterek képviselnek.

Orosz Annával készített interjút a Jelen. A momentumos poltikus többek között arról beszélt, hogy a járványidőszak alatt „amíg a kormány lebénult” a települések öngondoskodó jellege felerősödött, és átvették az állam végrehajtó szerepét. Orosz Anna szerint többek között az önkormányzatok tettrekészségének érzékelése vezérelte a kormányt abban, hogy leépítse a bevételeiket.

„Nehéz elválasztani az önkormányzati választás eredményét a hamarosan, bő négy hónappal később ránk törő járvány időszakától, de nekem ­me­g­győződésem, hogy a kormány, egészen pontosan Orbán Viktor politikája az, hogy meggyengítsen mindenkit, aki valamilyen formában vele szemben áll. Úgyhogy szerintem a Covid ehhez csak ürügyet teremtett – fogalmazott a politikus.

Orosz Anna beszélt arról is, hogy a kormány 2010 óta folyamatosan csorbítja az önkormányzatok jogköreit és lehetőségeit egyaránt, példaként említette, hogy államosították az iskolákat, a kórházakat, aztán megnyirbálták az építési hatósági jogköröket és ezt a folyamatot a Covid csak új szintre emelte. A Momentum politikusa szerint a kormány ezzel azt akarja bizonyítani, hogy az ellenzék kormányzásképtelen.

„De ez nem fog menni, nekem az a tapasztalatom ugyanis, hogy az emberek pontosan érzékelik azt a szemléletváltást, amit az ellenzéki polgármesterek képviselnek” – fogalmazott Orosz Anna.

Fotók: Ficsor Márton

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes... "szemléletváltozás", mondja... ehhez képest a valóság... nos... tehát 2019-ben elnyertek egy CSOMÓ városi, fővárosi kerületi vezetést, beleértve a főpolgámesterséget... logikus lenne hát, ha most két évvel később az EREDMÉNYEKKEL, A POZITÍV FORDULATOKKAL kampányolnának... hiszen ugye éppen a kormányképességet kellene minden áron felmutatniuk... nos... szóval, hogy mittudomén, mennyivel jobb lett Egerben!... nem jó... na szóval Pécsen!... ööö... Nagykanizsán!... ööö... Tatabányán!... ööö... Újpesten, Józsefvárosban!... a FŐVÁROS EGÉSZÉBEN!

Ja nem.
Mélyen kussolnak.
Csak ilyen blabla "szemléletváltást" említenek nagyon halkan.

Orosz Anna pártja pedig mindig megerősít mindenkit, aki vele szemben áll...

"Orosz Anna: Orbán Viktor politikája az, hogy meggyengítsen mindenkit, aki vele szemben áll"

Ezzel szemben Donáth Anna politikája micsoda?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés