Küldetésesek

2022. február 9. 16:35

Bruck András
Facebook
A falvakban él a Fidesz valóságtól elzárt alattvalóinak többsége.

„Ha nincs hangod, nem kell erővel elnémítani. Ha beléd fojtják a szót, akkor hagyhatnak beszélni. Ezért van nyugalom Magyarországon. Budapesten kívül nincs egyetlen olyan rádióadó, amely a hírműsoraiban ne kizárólag kormánypropagandát sugározna. Nincs egyetlen helyi lap, amelyek vezetőjét nem a kormány tette oda. Az országnak durván a felében az ott élők úgy tudják, hogy Orbán Viktor ugyanolyan kispénzű, hiteltörlesztéssel, napi gondokkal küszködő ember, mint ők. Vagy, hogy naponta migránsok tömege készül feldúlni békés falujuk nyugodt életét. Mindent másképp tudnak, a hazai médiaviszonyok pusztítóbbak a covidnál. Még a klasszikus zenét sugárzó adók is – Bartók, Klasszik – egy Vivaldi és egy Beethoven között a kormány hazugságműhelyeiben gyártott információkat és propagandát terjesztik. Na meg kínai híreket.

Magyar állampolgárok százezrei évek óta kizárólag egy A4-es papírra nyomott, civilek által készített és terjesztett »újságból«, a Nyomtass te is! egy-egy példányából szerezhetnek tudomást alapvető dolgokról: az igazságügyi államtitkár, Völner Pál bűnözői tevékenységéről, az ellenzék népszavazási kezdeményezéséről, a »bérből és fizetésből élő« Orbán-család tagjaihoz ezerféle módon ömlő közpénz milliárdokról, az infláció, a járvány, az ellopott uniós pénzek valódi számairól, a leállított műtétekről és a nem ritkán kétéves várólistákról… a saját életükről. Mennyi bűnben, gyalázatban kellett közreműködniük azoknak az állami hivatalnokoknak és parlamenti képviselőknek, akik révén létrejöhetett a hatalomnak ez a perverz, szavakkal leírhatatlan médiafölénye. Még a nyolcmillió példányban szétküldött választási értesítő sem semleges, hanem undorító propaganda. A félrevezetésnek erre a töménységére talán csak Hitler és Sztálin beteg, torz állama volt képes. És Orbán is megcsinálta: az interneten kívül az információk terjesztésének a legtöbb útját aláaknázta és felrobbantotta, s most mindenütt szabadságjogaink széttrancsírozott darabjai hevernek.

A neten megnéztem a Nyomtass te is! néhány utolsó számát: mindenkinek zokognia kéne, hogy egy EU tagállamban, 2022-ben az információk célba juttatásának ehhez a kőkorszaki eszközére van szükség. Idéznék egy mondatot L. László Jánostól, a Nyomtass te is! alapítójától: »Mi azért dolgozunk, hogy ne legyen szükség ránk«. Vagyis, hogy április 3-a után Magyarországra visszatérjen a sajtószabadság, az információs pluralizmus. Ezer aktivista, ezer falu, százezer példány hetente – ennyi ma azok kapacitása, akik küldetésüknek tekintik, hogy pótolják az ellenzék elvett hangját. Igazán heroikus küzdelem. A választás előtt hat héttel a kormánykritika mellett az ellenzék választási programját is olvashatják majd a magyar falvak egy részében, ahol a Fidesz valóságtól elzárt alattvalóinak a többsége él. ”

Fotó: Facebook / Bruck András

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha valahol van valóság, az a falvakban van. A kommunisták ezt mindig tudták is:

"A vacsora során Churchill vette magának a bátorságot és megkérdezte Sztálint: a mostani problémák kezelése nehezebb, mint a parasztok erőszakos kolhozosítása volt?
Nem - válaszolta Sztálin – az sokkal nehezebb volt.
- Mit csináltak mind a kulákokkal? – kérdezte Churchill.
- Megöltük őket – válaszolta Sztálin."

Forrás: Laurence Rees: Behind Closed Doors, Stalin, the Nazis and the West, BBC Books, 2008, 160.old. (Zárt ajtók mögött – magyarul is kapható)

Az egész egy nagy hazugság. A legutolsó faluban lakó kisebbséginek is van okostelefonja és internet hozzáférése.

Az idősek közt persze vannak olyanok, akik nem tudják használni sem a netet, sem az okostelefont vagy számítógépet, de tévéjük jellemzően még nekik is van, és nem ismerek olyan embert, akinek az MTV-n kívül más nem fogható. Olyat ismerek, aki nem az RTL híradót nézi, hanem a TV2-t meg a Hírtv-t, de azt saját szabad akaratából teszi.

Vajon mi lehet a célja vele? Így próbál szavazatokat szerezni a baloldal számára?

A Fidesz kampánystábja el fogja juttatni MZP, valamint az ilyen megszólalók, mint Bruck vidékiekről megfogalmazott véleményét a címzettekhez, a vidéki Magyarországhoz?

Azért nem semmi a balliberális kampány vidékieket megnyerni törekvő teljesítménye. Azt hittem, hogy a momentumos ifjú Mécs vidékieket bunkónak nevező megszólalása után leállnak, rájönnek, hogy ezzel maguk ellen hangolhatják a fővárosi lakótelepeken élő, meghatározóan vidéki gyökerekkel rendelkező embereket is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés