Magyar tankcsata

2022. február 8. 7:47

Dávid Ferenc
Hírklikk
Gyorsan tisztázzunk valamit az elején: az EBESZ nem katonai szövetség: nincsenek repülőgépei, hajói, rakétái és tankjai.

„Behívták Magyarországra az EBESZ-t, vagyis az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet. Azért hívták őket, hogy »teljes körű választási megfigyelési missziót« hajtsanak végre április 3-án. (…) Ilyen »teljes körű missziót« legfeljebb katonai junták honába szokott vezényelni az EBESZ, esetleg emberevő vidékekre – nem pedig olyan ezeregyszáz éves, demokratikus kultúrállamokba, mint szép hazánk. Ócska provokációról van tehát szó. (…) Kádár szovjet tankokat hívott, ezek meg az EBESZ-t. (Pilhál Tamás – Tankok helyett EBESZ – Magyar Nemzet)

Gyorsan tisztázzunk valamit az elején: az EBESZ nem katonai szövetség: nincsenek repülőgépei, hajói, rakétái és tankjai. A biztonság és stabilitás megőrzése érdekében gyakorolt fő funkciói: a korai előrejelzés, a konfliktus-megelőzés, a válságkezelés és a válságok megoldását követő rehabilitáció. A biztonságot átfogó és kooperatív módon kezeli, mivel a biztonság minden szektorával egységesen foglalkozik. Pilhál félrevezeti az olvasót, amikor a nemzetközi szervezettel és a magyar választásokkal kapcsolatban a »behívás« kifejezést használja, arra utalva, hogy Magyarországra (1956), Kazahsztánba (2022) – hogy a többit ne soroljam – »behívták« a szovjet/orosz fegyveres csapatokat, élen a harckocsi hadosztályokkal. Közismert, hogy a szovjet/orosz fegyveres erőket soha nem kellett invitálni, jöttek-mentek ők maguktól a nagyhatalmi érdekek érvényesítése érdekében. A jegyzet írója ezt pontosan tudja, mégis »behívást« emleget, holott nyilvánvaló, hogy semmilyen megszállásról nincs szó. Ez a szóhasználat, ez a megtévesztő fogalmazás még a Pilhál família hazugság-rangsorában is az élmezőnybe kívánkozik.

Pilhál T. bértollnoknak nagyon fáj, hogy »ezeregyszáz éves demokratikus kultúrállamunkban« teljes körű választási megfigyelésre kerül sor,  hamarosan viszonylag nagy létszámú és békés szándékú EBESZ-misszió érkezik hazánkba.”

Fotó: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ott van az eb elhantolva, hogy ha az EBESZ nem hisz a saját szemének sem, nem hallgat Seneca tanácsára sem(Audiatur et altera pars, azaz meg kell hallgatni a másik felet is) hanem ehelyett csak az NGO-k és az álhíreket terjesztő újságírók hazug állításait tekinti valóságnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés