Abcug, Horthy!

2022. február 6. 15:30

Dávid Ferenc
Hírklikk
Horthy Miklóst egy „kimosdatott” háborús bűnösnek tartom.

„Horthy Miklós halálának 65. évfordulója alkalmából grandiózus felvonulás lesz. A nemzeti összefogás seregszemléje lesz 13 szervezet részvételével Horthy Miklós halálának 65. évfordulója alkalmából február 6-án. Fáklyás és fehér lovas felvonulást tart, közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezve a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége. Legyen Magyarország a magyaroké! (…) Megtekinthető lesz az újbudai Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája is. Látványos vonulás lesz egy nagy-magyarországos teherautó felvezetésével és katonadalokkal, lovas hagyományőrzőkkel Csepin Péter vezetésével, illetve nemzeti színű bengáli tűzzel. (MTI-OS. Mi Hazánk Mozgalom közleménye)

Bizonyára sokan csak legyintenek a hírre, a közleményre, nos, én ebből a szempontból sem tartozom a közömbös szemlélődők közé. Nem leszek hosszú, hiszen már többször leírtam, hogy Horthy Miklóst egy »kimosdatott« háborús bűnösnek tartom, aki több százezer ártatlan civil, munkaszolgálatos és kiskatona haláláért felelős. Míg az általa sorozatban kinevezett kormányfők felfegyverezték és háborúba vezették Magyarországot, addig a – tenger nélküli altengernagy rangban lévő és sokszor díszegyenruhában mutatkozó – kormányzó lovakat hajtott, teniszezett, vívott és szenvedélyesen kártyázott. 1920 és 1944 október 16.  közötti tevékenysége mérhetetlen károkat és fájdalmat okozott, majd tesze-tosza kiugrási kísérletével kiszolgáltatta az országot a nyilaskeresztes fasiszta banditáknak. A véreskezű Szálasit és a teljes összeomlást is Horthy tehetségtelenségének és tehetetlenségének »köszönhetjük«. Huszonöt év alatt – elsősorban a bethleni konszolidáció éveiben – persze voltak előremutató intézkedései, de a végbizonyítvány és a végeredmény siralmas, szégyellnivaló, megbocsájthatatlan,

Ezek után az egyre izmosodó posztfasiszta Mi Hazánk Mozgalom és számos – a közélet perifériáján élősködő és a múltban jövőt kereső – szervezet »grandiózus« felvonulást szervez február 6-ára, a »lovastengerész« halának 65. évfordulójára, a politikai gaztevő dicsőítésére.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha háborús bűnös volt, akkor miért nem volt ott Nürnbergben és miért kapott életjáradékot a zsidóktól?

Amit igazából elfelejtett ez a barom, az Magyarország. Manapság mindenki úgy tesz, mintha a trianoni Magyarország természetes létező volna. Lófaszt, mama! 1919 augusztusában Győr is román kézen volt. Ha nincs a Horthy Miklós nevű magánszemély által megszervezett olyan, amilyen Nemzeti Hadsereg, a románok a tótoknak adták volna át Győrt, és kb. az egész Magyarországot fölosztották volna. Az akkoriak nagyon tudták, mit köszönhetnek Horthynak, érdemes akkori újságokba belekukkantani, ha már itt a net.

Miért kellett volna utánozni a beteges köpönyegforgatókat?

Csak olvas, de nem érti:
"Polnay Jenő, a Magyar Zsidók Országos Szövetsége elnöke bejelentette, szervezete Horthy kormányzóságát támogatja, és hozzáfűzte, hogy a hazájukat szerető zsidók mindig is távol tartották magukat a radikális baloldali vagy más, opportunista politikai kísérletektől."
(Thomas Sakmyster, Admirális fehér lovon című könyvéből, Helikon kiadó, 2001, 58.old.)

DÁVID FERENC a szovjet megszállókkal kollaboráló történészek történeteit nyeli be, mint kacsa nokedlit.
Minden rettentő rossz volt szerintük egészen addig, míg a szovjet megszállók be nem jöttek.

Ezek szemléletét jól kifejezte az akkori Köztársasági Induló:

Elnyomás, szolgasors,
Ez volt a rend ezer évig.
Senyvedt a nép legjobb ereje...
...Dologtalané volt az ország...
Míg a nép hordta a terheket,
A múltbanéző csupa sebet lát,
Csak vért, jajt, panaszt, könnyeket...

Más idők járnak most,
A nép kezében a kormány,
Megszabja már sorsát egyedül...
Munkára, harcra hív ma minket,
Életünknek új értelmet ád.
Milliók ajka zengi bízón,
Hogy éljen a Köztársaság!

Rossz volt a címzésem, elnézést.

És akkor EZEKKEL kellene bármit is megvitatni?
EZEKKEL?

(Hadd gratuláljak ezredszerre is az ún. Jobbiknak és szavazóinak... SZEBB DÁVID FERENCET, SZEBB GYURCSÁNY FERENCET!)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés