Soros szerint áprilisban veszíthet Orbán Viktor

2022. február 2. 15:03
Az üzletember elsősorban Kínával foglalkozott, és kedvezően ítéli meg az általa kívánatosnak tartott nyílt társadalmak esélyeit az autoriter egypártrendszerekkel szemben.

Az amerikai magyar milliárdos, Soros György a „háború, forradalom és béke” kérdéseivel foglalkozó konzervatív Hoover Intézet panelbeszélgetésének volt a fő előadója, erről a Mandiner is írt. A kaliforniai Stanford Egyetemen meghirdetett rendezvény címe „Nehéz választások a világ demokráciái előtt” volt.

Az üzletember elsősorban Kínával foglalkozott, és kedvezően ítéli meg az általa kívánatosnak tartott nyílt társadalmak esélyeit az autoriter egypártrendszerekkel szemben. Röviden kitért a magyar választásokra is, elmondta, látja annak esélyét, hogy Orbán Viktor veszíthet a választáson.

Akit érdekel, most az egész előadást meghallgathatja.

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vén filantróp bácsika megint csak jót akar és nem politizál.

Se hálózat, se terv és szervezeteivel való beavatkozás sincs.

#nincshálózat
#szemétkormánymiértsorosozik

Soros sohasem téved, az apja sem:
"Amikor a zsidók rendszerszerű üldözése elkezdődött, azt nem a németek, nem a magyar kiszolgálóik hajtották végre, hanem - a legmeglepőbben - maguk a zsidók."
(Tivadar Soros: Masquerade, Arcade Publishing, 2001, 16. old.)
Az apa emlékirataiból.

elobb dogolsz meg te ven gazember

Ha Xi Jin Pinget leváltják novemberben, nem Bident fogják rakni a helyére, vén hülye, hanem egy másik főtitkárt. Még mindig arról álmodoztok a Nyitott Társadalom toronyházában, hogy Kína hirtelen liberális demokráciává változik, ha vezetőt cserélnek?

Nem mindenben. Mert amikor azt állítja, hogy Orbán veszíthet a választásokon, azzal azt is jelzi, hogy Orbán mégsem diktátor. - Bár a híveinek ez az összefüggés aligha jön le.

Soros nem téved. Orbán valóban áprilisban veszíthet, mivel akkor lesznek a választások. Márciusban vagy májusban erre kicsi az esély. Akkor csak elszigetelődik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés