Mára az önkormányzati felelősséget is kiüresítette a NER

2022. február 2. 8:08

Horn Gábor
Népszava
Ne csak várjuk, már most éljünk úgy, hogy 2022 tavasza után eljöjjön az aktív polgárok Magyarországa.

„A legfontosabb dolgok helyben dőlnek el, mondtuk a rendszerváltáskor. Mára az önkormányzati felelősséget is kiüresítette a NER. A helyben élőknek azonban akkor lesz fontos, hogy az önkormányzatuknak tényleges felelőssége legyen, ha a polgári magatartás megerősödik. Tegyünk minél többen azért, hogy mi, a lassan "nagypapa-nemzedék" is megérjük még ezt. Ami engem illet, az utóbbi években egyre többet gondoltam egykori kiváló barátomra, Jancsó Miklósra. Rettentő szerencsés vagyok persze, hogy ilyen barátot és intellektuális mestert tudhattam magaménak, és elhatároztam, hogy részt veszek emléke életben tartásában. Igazi lélekemelő élmény volt látni, hogy mennyi embert megmozgat a Jancsó100 programsorozat. Gondoljuk végig közösen, milyen művészekre, tudósokra akarunk közösen büszkék lenni, és vállaljunk felelősséget érte, hogy a közbeszéd részévé váljanak, műveik pedig elérhetőek legyenek.

Ami ennél is közérdekűbb, hogy tanárként, pedagógiáról gondolkodó emberként nyilvánvalónak látom: a mai gyerekek vizuálisan tanulnak mindent. Egy Jancsóról elnevezett mozgóképművészeti gimnázium megépítésén és megnyitásán dolgozom számos szakemberrel. Minden tanár kollégát bátorítok, hogy óráiba építse be azokat az eszközöket, médiumokat, művészeti ágakat, amelyektől a legnagyobb kifejező erőt reméli: dolgozzunk mindannyian azon, amiben őszintén hiszünk, ezzel is erősítve a különböző kínálatú, de minőségben hasonló iskolák versenyét.  Ne csak várjuk, már most éljünk úgy, hogy 2022 tavasza után eljöjjön az aktív polgárok Magyarországa.”

 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://www.youtube.com/watch?..

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Emlékszel, milyen aktív volt Horn Gábor az SZDSZ elnökválasztás eredményét meghamisító kongresszusán?...

Ezt személyes tapasztalatom alapján csak megerősíteni tudom.
A körön kívülieket ott bassza át, ahol lehet. Mosolyogva.

Nem azt mondták, Gábor...

(Ellenzékváltás, mi? A mai napig egy ilyeb kő-SZDSZ-esn Gyurcsány-kormányos Horn Gábor fújja a passzátszelet... de hát az ún. jobbikosoknak, momentumosoknak stb. láthatóan tetszik ez a felállás...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés