Nem indul a választáson a Volner Párt

2022. január 31. 11:55
A párt minden, a Jobbikból korábban kivált és pártot alapító politikustól azt kérte: ne induljanak a 2022-es országgyűlési választáson.

Volner János közösségi oldalán jelentette be, hogy a nevét viselő párt nem indul a 2022-es országgyűlési választásokon. Volner azzal indokolta döntését, hogy „Komoly nehézséget jelent a párt építésében, hogy a párt frontvonalát alkotó értelmiségiek számára a 110 ezer követővel rendelkező Facebook oldalunk jelenti a közszereplés egyetlen lehetőségét”.

„Támogatottságunk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot” – értékelt a pártelnök, hozzátéve: 

Mivel jobbközép pozíciónk miatt elsősorban jobboldali szavazókat tudunk megszólítani, 5 százalékot el nem érő választási szereplésünk a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné”.

Volner egyúttal arra kérte a Jobbikból korábban kivált és pártot alapító politikusoktól, azaz Varga-Damm Andreától (Reformerek), Bencsik Jánostól (Polgári Válasz) és Toroczkai Lászlótól (Mi Hazánk), hogy kövessék példáját, ne induljanak a választáson, és „ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány Párt? Eléggé úgy látom, hogy lángoktól övezett kis hazánkban minden párt egyszemélyes mutatvány. Ebből a szempontból az MSZP volt üdítő kivétel, de most megy gallyra (ami más szempontból nem zavar...).

A MI Hazánk indulása kétértelmű: lehet, hogy a Jobbiktól tudnak elszipkázni szavazókat. Persze, lehet, hogy a Fidesztől is...Ha bekerülnek - elérve az 5%-os küszöböt - biztosan nem a balosokat fogják támogatni.

Ízlelgesd: az FBI is vett magának egy különbejáratú Pegazust.
Demokratikusan, jogállamilag.

Akár a te kommentárod, ahogyan benyalsz az ellenzéknek. Mert ha más politikai véleménye benyalás, akkor logikai alapon a tied is az.

,,Volner egyúttal arra kérte a Jobbikból korábban kivált és pártot alapító politikusoktól, azaz Varga-Damm Andreától (Reformerek), Bencsik Jánostól (Polgári Válasz) és Toroczkai Lászlótól (Mi Hazánk), hogy kövessék példáját, ne induljanak a választáson, és „ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit”.,,

Hamisság! Kétkulacsosság.

Lássátok!

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese írja közösségi oldalán:
Orbán Viktor már 2010-et megelőzően centrális erőtérről beszélt. Ekkorra a Fidesz sikeresen leszalámizta a nemzeti-polgári oldal gyakorlatilag összes pártját. Mindenkit, kivétel nélkül. Az MDF megsemmisült, a kereszténydemokraták arctalan fideszes imázstagozattá váltak, a kisgazdák nyomtalanul felszívódtak, ahogyan a dicstelen véget ért MIÉP is. Az ilyen néven futó párttöredékek ma csupán síremlékei az egykori, szavazók tömegeit mozgató politikai tömörüléseknek. A Fidesz a nemzeti-polgári oldalon gyakorlatilag mindent és mindenkit bedarált.

Van egy "rossz" hírem: soha nem fog létrejönni az egységes ellenzék, hiába reménykednek ebben oly sokan. Nem szeretnék rózsaszínű álmok összetörője lenni, de ki kell mondanom: az egységes ellenzék természetszerűleg nem jöhet létre:
- Azért, mert ép ésszel és erkölcsi érzékkel nem küldhetünk egy frankensteini lényt a másik ugyanolyan ellen.
- Azért, mert a Fidesz frankensteini lénye pontosan akkora, amekkora a hasonló ellenzéki lény mindent és mindenkit összeadva lenne.
- Azért, mert nincs és nem is jön létre az ellenzéken belül értékközösség.
- Azért, mert a rendszert fenntartó ellenzékként működő Gyurcsánnyal és a DK-val egyszerűen nem lehet nyerni.
- Azért, mert az MSZP még a saját, leköszönt miniszterelnök-jelöltje szerint is tele van a Fidesz által megvett árulókkal.
- Azért, mert az ellenzéki szavazók közül sokan inkább átmennének a Fideszhez, minthogy a baloldal pártjait segítsék hatalomra.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/185586/

Az elözőekben írtak figyelembevételével szerintem akik korábban a Jobbikra, most a Mi Hazánkra, esetleg a Volner Pártra szavazna nem fog a Fideszre szavazni. Egy részük valamelyik ellenzéki pártra szavazna. Ez pedig azt jelentené, hogy az ellenzéket erősítené. Megjegyzem akkor is, ha nem mennének el szavazni

A Jobbik támogatottsága 2010-2014 évben baloldali szavazókból építkezett. Ezek a szavazók csökkenésként jelentek meg az MSZP-nél.
Ezért valótlan Volner állítása: Azért, mert az ellenzéki szavazók közül sokan inkább átmennének a Fideszhez, minthogy a baloldal pártjait segítsék hatalomra.

Jó, értelek, de arca hány van? A Fletó egyedül a neyét merte maga helyett indítani, akinek kevés erénye közé tartozik, hogy alighanem tényleg szerelmes ebbe a majomba.

Na jó, nézd, a Volnert megvette a FIDESZ, lássuk be. Ugyanúgy, ahogy a Jobbikot az ellenzék. Eladók, volt vevő, ennyi a történet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés