Színészek szerint a világ

2022. január 30. 22:13

Vésey Kovács László
Pesti Srácok.hu
Egy Tamás Gáspár Miklós vagy Kéri László ma már közel sem jelent akkora varázslatot, mint amikor Jordán Adél, Nagy Ervin vagy Lengyel Tamás elégedetlen a rendszerrel.

„Mindannyian tudjuk, kik a közélet legbölcsebb és legélesebb szemű szakértői. Hát persze, hogy az előadóművészekről beszélek! Brit tudósok máig nem tudtak magyarázatot adni rá, hogy miért változtatja politikai vátesszé az embert, ha eljátszotta már III. Richárdot vagy Csehov három nővérének egyikét, illetve volt egy-két slágerlistavezető sikerdala. De hát ugyanez a jelenség megfejtésre vár még a hollywoodi színészek és popvilágsztárok esetében is. Viszont mégse lehet a végtelenségig várni a brit tudósok tudományos igényességű állásfoglalására, hiszen a világnak szüksége van ezekre a politikai kinyilatkoztatásokra, amelyeket az előadóművészektől kap. Nélkülözhetetlenek ezek az erkölcspolitikai iránymutatások, amelyekkel útbaigazítanak minket, ha eltévedünk a közélet útvesztőjében. Köszönjük, híres színészek!

A Nyugathoz való kulturális felzárkózásunk csalhatatlan jele, hogy a kötött kardigános muciológusokat (szociológusok, filozófusok, közgazdasági esztéták, jogszociológusok, jogesztéták, szociofilozófusok, politológiai esztéták stb.) egyre inkább leváltják az előadóművészek a társadalmi iránytűként szolgáló közbölcsek karában. Egy Tamás Gáspár Miklós vagy Kéri László ma már közel sem jelent akkora varázslatot, mint amikor Jordán Adél, Nagy Ervin vagy Lengyel Tamás elégedetlen a rendszerrel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A színészek az új politikusok - tisztelet a kivételnek.
Csak ezért szegényeknek el kell játszaniuk mindenféle szerepeket.
A politikusok közül ők a legjobb színészek, a színészek közül pedig a kegjobb politikusok.
Igazából egyikek sem.
Próbáljanak inkább festeni!

Tulajdonképpen a moslékkoalició arca ő már így is. Valamint arra vár, hogy Gréczy igazgassa a kultúrát a két tiszta kezével!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés