Márki-Zay kikotyogta: belső felméréseik szerint a DK-s szavazók 5 százaléka nem voksolna a közös listára

2022. január 30. 18:02
Szokásos vasárnapi videójában Márki-Zay elmondta: ragaszkodik ahhoz, hogy három roma származású ember kerüljön fel a baloldali listára.

Újra vasárnap, újra hétértékelő Márki-Zay Péterrel. Az elmúlt egy hónap menetrendje szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnap este sértegeti valamelyik társadalmi csoportot, majd kedden elmegy az ATV-be elnézést kérni, illetve megmagyarázni, hogy nem is úgy értette.

Ez alól az egyetlen kivétel a január 16-i alkalom volt, amikor Simon András szoros emberfogással kontrollálta a miniszterelnök-jelöltet, így csak a csirke far-hát hatósági árának tudott nekimenni Márki-Zay, aki január elején a covid-halálozás és a választási esélyek közötti összefüggéseket ecsetelte, majd fideszes zsidókról beszélt.

A múlt héten pedig a karanténból élőzött, így Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy „fogyatékosozva” beszéljen a „fideszes propagandistákról” Márki-Zay.

Most ismét Simon Andrással ült asztalhoz a politikus. A forgatókönyv hasonló volt a két héttel ezelőttihez: Simon irányított kérdésekkel arra terelte a szót, hogy mit kérdezne Márki-Zay Orbán Viktortól, a miniszterelnök-jelölt pedig kínai vakcinázni és migránsozni kezdett.

A szó hamar Lázár Jánosra terelődött, akit Márki-Zay közvetítőkön – Lázár jobbkezén, aki mint kiderült, a telekszomszédja –  keresztül keresett meg. Szerinte Lázár nem kampányol, miközben Márki-Zay bírálta a pár hónapja elindult tram-traint, „csődtömegnek” nevezte a beruházást.

A következő téma az oktatás volt. Márki-Zay elmondta, már a rendszerváltás környékén történtek hibák ezen a területen, de kormányváltás esetén azonnal egy önálló minisztériumot hoznának létre, emelnék a béreket, és szabad tankönyvválasztást vezetnének be. A kampány jelenlegi helyzetéről szólva elmondta:

a pártok egyre jobban dolgoznak együtt, de a tél nem könnyítette meg a dolgukat. 

Leszögezte: a három roma képviselőből a közös listán nem enged, mert szerinte enélkül nem lehet kormányt váltani. Hozzátette: „hogy hihetnének egy jövőbeni hatpárti koalíciós kormánynak az ellenzéki szavazók, ha egy kampányban tett ígéretet sem képesek betartani?

Ezután Márki-Zay elmesélte egy élményét: egy zalaegerszegi fórumon odament hozzá egy DK-s néni, és azt mondta neki, hogy „még nem szeretem magát, de meg fogom szeretni”. Márki-Zay elmondta, ő is dolgozik azon, hogy megszeresse az ellenzéki pártok szavazóit, majd hozzátette: jó az irány, a saját felméréseik szerint a DK-s szavazók 95 százaléka már a közös listára szavazna, de reménykedik, hogy a másik 5 százalék is meggondolja magát.

Ez azért is érdekes, mert minden kutatás azt mutatja, hogy a Gyurcsány-párt szavazói a legelkötelezettebb Orbán-ellenes szavazók.

Simon András megint próbálta rövidre zárni a beszélgetést, de megint Márki-Zayé volt az utolsó szó:„ Hogy ha valaki azt gondolná, hogy Andrásnak az a feladata, hogy ne mondjak olyan dolgokat, amiből a fideszes, vagy ellenzéki, de a Fidesz által fizetett megmondóemberek botrányt keltenek, én biztos vagyok benne, hogy botrány lesz. Én továbbra sem vagyok hajlandó visszafogni magam, hallgassák meg a péntek-szombati kampánykörúton elmondott beszédeimet” – mondta Márki-Zay.

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még elképzelni is rossz, hogy Maki lehet a miniszterelnök. Képzeljétek el, ahogy ez a zavarosfejű idióta elkezd tárgyalni külföldi kormány-, vagy államfőkkel.

Ez jó jelenet lenne. :)))

Amúgy ma megint sértegette a fideszes szavazókat, illetve megint volt valami melegszámlálgatás...

Most akkor megint képzeljük el, hogy Orbán Viktor beszél arról, hogy melyik pártban a legtöbb a meleg...

Budapesten 2010-et leszámítva mindig a baloldal kapott több voksot. Budapest balos, mindig is az volt.

Demszkyék még azt a luxust is megengedhették maguknak éveken keresztül, 2006-ot leszámítva, hogy az MSZP külön indított saját jelöltet, és még így is mindig Demszky nyert.

Karácsony úgy nyert, hogy a baloldal csak őt indította (Berki-Puzsér nem számít), begyűjtötte a balos voksokat, és ennyi. Tarlós több szavazatot kapott 2019-ben, mint 2014-ben, vagy 2006-ban, mégsem tudott nyerni. 2014-ben is úgy nyerhetett, hogy a baloldalnak több jelöltje volt, Bokrost túl későn jelölték, és azért Bokros nagyon nem volt népszerű baloldalon sem, érthető okokból.

Annak, hogy Geli nyert 2019-ben az önkormányzati választásokon, semmi jelentősége nincs az országgyűlésire nézve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés