The Telegraph: Márki-Zay szerint csodára van szükség Orbán leváltásához

2022. január 28. 9:43
A baloldali miniszterelnök-jelölt elismerte, a koalíció egyben tartása is sok „fejfájást okoz”, de megéri az erőfeszítés, ha így van esély megszabadulni a jelenlegi miniszterelnöktől, írja a lap.

„Csodára” van szüksége a magyar ellenzéknek, hogy elmozdítsa helyéről a „populista diktátort” – mondta az ellenzék vezetője az áprilisi választások előtt. Márki-Zay Péter szerint sokat ront az esélyein, hogy Orbán irányítja az igazságszolgáltatást és a médiát, és rágalomhadjáratot indított ellene – olvasható a The Telegraph webes felületén.

„Ő egy populista diktátor. És mindig megtalálja a módját, hogy gazdagabbá tegye magát, családját és barátait. Tehát a korrupció az alapvető és egyetlen ideológiája” – mondta a londoni Chatham House-ban. Elismerte, hogy a koalíció egyben tartása is sok „fejfájást okoz”, de megéri az erőfeszítés, ha így van esély megszabadulni a jelenlegi magyar miniszterelnöktől, akit a magyar szegénységért és a magas koronavírus-halálozásért is felelősnek tart.

(Fotó: MTI)

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

---------korrupció főnév - Olyan hivatali, közéleti, politikai erkölcsi állapot, amelyben a megvesztegetés gyakorlata, a megvesztegethetőség szelleme általánosan elterjedt.
EZ MAGYARORSZÁGRA, ORBÁN VIKTOR MIN. ALATT: nemhogy általánosan, de még hézagosan sem áll meg, nem jellemző.

--------Márki-Zay: (Orbán) "mindig megtalálja a módját, hogy gazdagabbá tegye magát, családját és barátait. Tehát a korrupció az alapvető és egyetlen ideológiája”
EZ SEM ÁLLJA MEG A HELYÉT, HAZUGSÁG. Magyarországon az állami, közmegrendelést Orbán Viktor családja, barátainak aránya: 1-2 százalék.
Ha ilyen előfordul, de a vállalás nincs teljesítve, ott a magyar igazságszolgáltatás, ügyészség szigorúan, törvény szerint eljár, nyilvánvalóan a korrupcióval szembemenve, így Márki-Zay: többszörösen cégéres hazudozó.

Igen, Puzsér hogyan fogalmazott? "jelenleg három tényező hiányzik az ellenzéki kampányból: az identitás, a tartalom, és az önbizalom."

Várom a kedves ellenzékiek Puzsért cáfoló hozzászólását........

MZP itthon és külföldön is lejáratja az országot,a magyarságot.

Nocsak, vannak nem nyilvános közvélemény-kutatási adataik?

"z EU második legkorruptabb országa lett Magyarország a Transparency International most kiadott 2021-es Korrupcióérzékekési Indexe szerint, "
Hogy néz ki a TI Korrupcióérzékelési Indexe?
Így.
Martin József Péter: Bizonyíték a magyar korrupcióra, hogy már az EU szervei is így látják (a cégéres Soros-gazemberek szakértésére hivatkozva), de az is bizonyíték, hogy
" a befektetők szívesen választották mégis Magyarországot. Ezt azzal magyarázta, hogy az állami támogatások nagyok, illetve azzal, hogy „az üzleti szereplők jelentős része beárazta a korrupciót”." Világos, ahol lefejnek téged a korrupció miatt, oda fektetsz be, TELITALÁLAT A HAZUGSÁGHAJÓRA.
"SEGÍTI-E Magyarországot az, hogy autoriter rendszer vagyunk? Ad-e ez bármilyen lehetőséget a gazdasági előrelépésre?
Ezzel a kérdéssel nyitotta Ligeti Miklós" Lásd feljebb, a befektetők sehol nem kedvelik az autoriter diktatúrákat, Magyarországgal mégis kivételt tesznek.
Talán Orbán lefizette a BMW-t, Mercedest ecetera
Eddig: Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-kettő, 0:2!
Szabó Andrea politológus: a középosztály, nagyon komolyan előre tudott lépni az elmúlt években, a szegényebbek is jobban érzik magukat, segíti a jobb érzéseket, hogy saját korábbi helyzetükhöz hasonlítják magukat.
Eddig: Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-három, 0:3!
Teplán István: "Az orbáni rendszer elhitette az emberekkel, hogy jobb helyzetbe lehet kerülni, miközben lecsúszóban van az ország." Az emberek azt érzik, amit éreznek, jobb az élet, azt hogy az ország lecsúszóban volna - NEM ÉRZIK.
Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-négy, 0:4!
"Bod Péter Ákos: annyi a túlárazás, hogy már nem lehet követni, ki a korrupt. Ey sportcsarnokért a reális 100 helyett 140 milliárd forintot fizetnének ki, akkor a teljes 140 milliárd forint bekerül a GDP-be, a túlárazás 40 milliárd forintja is pörgeti a gazdaságot, a számok lehetnek tehát szépek, de a a korrupció aláássa a gazdaságba vetett bizalmat." Ennyire hülye egy közgazdász professzor sem lehet, mint Bod. Ömlik a befektető tőke Magyarországra, ő meg a gazdaság aláásásáról hadovál. DE: a világszínvonalú, kitüntetett építészeti alkotás, a Puskás Aréna kategóriájában KÖZEPES KÖLTSÉGGEL ÉRT EL ELSŐ HELYEZÉST.
Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-öt, 0:5!
Ésik Sándor ügyvéd: "Nem kedveli a NER-t, de ügyvédként azzal jól jár, hogy az ügyfeleinek egyre több az elkölthető pénzük."
Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-hat, 0:6!
???????????????
"Úgy tűnik, a magyar társadalom jelentős része megszokta a paternalista, korrupt rendszert. Mit lehet tenni ez ellen?" – kérdezte Ligeti, a Trancparency Soros-gazembere?
Nem mondhatta ki, itt még nem tartunk, de a résztevő megszólalók, az ellenzék, a médiája pontosan tudja, amit az Alinsky-Soros forgatókönyv előír:
HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! .
ORRVÉRZÉSIG HAZUDNI, HA A HAZUGSÁGÖZÖNTŐL A MAGYAROK ORRA VÉRE VÉGRE ELINDUL, AZT IS RÁ LEHET FOGNI ORBÁNRA ÉS
- GYŐZHETNEK.

Á, Márki-Zayt nem kell "rágalmazni", megsemmisíti ő saját magától az esélyeit. Ellenben, amit ő Orbánról mondott, az színtiszta rágalom.

Milyen az a populista diktátor?

Így már értem:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés