Látványos visszavonulót fújt a nemrég még karanténtálib-üzemmódban működő baloldal

2022. január 28. 9:08

Szalma György
Kontra
A tavaszi terasznyitást már egy hisztérikus halálkampány kísérte.

„Az ellenzéki pártok, az őket támogató sajtó és a véleményvezérek úgy változtatták meg a mondókájukat a koronavírussal kapcsolatban, ahogy az aktuális politikai érdekük megkívánta. Kezdetben kis túlzással az ablakokat is bedeszkáztatták volna, majd mindenkit karanténba akartak küldeni, de végül az egészet hagyták a fenébe, mert semmilyen politikai hasznuk nem származott ebből. 

»Mától minden másképp volt!« – szól a módszertani utasítás a magyarországi baloldal valóságot újra (és újra és újra) magyarázó munkájához.Az idézett parancs minden esetben érvényes, leggyakoribb alkalmazási területe eddig mégis a politikusok vagy politikai pártok múltját érintette. 

A politikatudomány azonban fejlődik, úgyhogy a módszert továbbfejlesztették a pártkommunikációra is. Így történt a járványügyi védekezés esetében is. Az ellenzéki pártok, az őket támogató sajtó és a véleményvezérek úgy változtatták a mondókájukat, ahogy azt az aktuális politikai érdekük éppen megkívánta.

Még emlékszünk arra, hogy a koronavírus-járvány kitörésének kezdetén az ellenzék szigorú lezárást követelt. Ablakokat bedeszkázni, tartós élelmiszert feltankolni, teljes körű kijárási tilalmat elrendelni, az engedetlenkedőket megbotoztatni! Majd a kormány járványügyi intézkedései nyomán szinte azonnal megjelentek a szigorítások enyheségét kifogásoló kritikák.

Az ellenzék követelte a még szigorúbb zárlatot, de úgy, hogy közben minden maradjon nyitva. Szerettek volna nagyobb szigort, de úgy, hogy az emberek nehogy korlátozva érezzék magukat! Mindeközben ajánlásokat tettek azt illetően, hogy a kormány állítsa le a gazdaságot, de adjon mindenkinek ingyen pénzt!

A tavaszi terasznyitást már egy hisztérikus halálkampány kísérte. Azt sulykolták, hogy a nyitás miatt Magyarország minden polgára veszélybe kerül, mindenki megfertőződik, megbetegszik és meghal. Egy cseppet sem törődtek azzal, hogy a többséget nagyon megviselték a lezárások, és hogy az emberek enyhítenének a szabályokon. A baloldali ellenzék politikusai mindvégig úgy tekintenek a járványt okozó vírusra, mint legközelebbi politikai szövetségesükre. A koronavírus majd megbuktatja az Orbánt!”

Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés