A 49 és 3/4 éves Márki-Zay Péter titkos naplója

2022. január 28. 11:06

Káplár András
Drót.info
Képzeletföldén kizökkent a politika folyása a kamionkerekek által tökéletesre formált nyomvályúból.

„Képzeletföldén kizökkent a politika folyása a kamionkerekek által tökéletesre formált nyomvályúból, és egy oszkópéteri értelemben vett futóbolond nyerte meg a választásokat. Blogunk pedig megszerezte a kék füzetecskéjét, melyen címként csak ennyi állt: A Kapitány hajónaplója. Ebből közlünk két részletet.

2023. május 8., Párizs

Kedves Naplóm, úgy érzem, a mai találkozóm Macron elnök úrral pompásan sikerült, vagy ahogy amerikai migráns koromban mondtam, awesome. Ezt egyébként a vacsorán is megjegyeztem a rám jellemző fergeteges humorral, ami olyan pontosan érkezik, mint a hódmezővásárhelyi tram-train, hogy akkor itt én most migráns vagyok. Majd jó tanácsként javasoltam elnök úrnak, hogy ha meg akarja állítani a Nemzeti Tömörülést, akkor indítson migránsszámlálót, amit bátran állítson is fel a párizsi meg marseille-i külvárosokban, mert nekem is ezzel sikerült legyőznöm az univerzum történetének legkorruptabb kormányát. Ekkor Csinos András és Éteri Judit elém tolt egy tányért, hogy inkább egyek, legalább addig sem beszélek. De hát, kedves naplóm, azon a tálon mindenféle aberrált csiga volt, ami nem fehér embernek való, a meglátásomat pedig kénytelen voltam tudatni francia vendéglátóimmal is. Mielőtt azonban a sötétben tartott és trágyával etetett lakájpropagandisták diplomáciai botrányt kiáltanának, sietve leszögezném, hogy azonnal jeleztem is, hogy nekem a csigazabálással elvi síkon semmi gondom nincs, hiszen a csiga egyfelől végtelenül ostoba állat, másfelől meg az olaszok is megeszik a macskát, ugye. Ezen a ponton Éteri Judit beleszúrta a villáját a kezembe – utólag azt mondta, hogy csak véletlenül, de én azóta sem tudom eldönteni, hogy valójában ostobaságból vagy árulásból cselekedett-e így –, ezért sajnos idejekorán véget ért az este, pedig még ki szerettem volna fejezni az együttérzésemet, amiért Mbappé elárulta Franciaországot a kontinenstornán.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Azt azonban képtelen vagyok nem észrevenni, hogy a német kormányban egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. Amint az utolsó szó is elhagyta a számat, megláttam, hogy Judit villájának hegye megcsillan a fagyos berlini éjszakában – látod, kedves naplóm, legalább ezek a derék germánok megfogadják a rezsicsökkentési ötleteimet, hogy nem kell annyit fűteni meg fürdeni –, majd a következő pillanatban a fájdalomtól ájultan rogytam az asztal alá.
"

:D

Jó írás. :D A szerzőnek van tehetsége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés