Orbán bejelentette: Ha nyer a Fidesz, maradnak a családtámogatások

2022. január 28. 7:07
A babaváró, az otthonfelújítási támogatás és a falusi csok is kifutna 2022-ben. A miniszterelnök kijelentette, ha marad a kormány, maradnak a családtámogatások is. Összefoglalónk.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a vendége volt. Az interjút, szokatlan módon, a Facebook-oldalán is közvetítette a miniszterelnök. Az interjú elején Nagy Katalin műsorvezető megkérdezte, „miért támadja az ellenzék a járványkezelést?”

„Nehéz szakma a miénk” – kezdte a válaszát a miniszterelnök.

„Közfigyelem irányul ránk, ha az ember nem jó formába önti, amit szeretne elmondani, hibát követ el. Most azonban túl messzire ment az ellenzék.” Persze lehet mindent jobban csinálni, de ha túl messzire megy, akkor félreérti a helyzetét – tette hozzá. Amikor úgy támadják, a vírus ellenes intézkedéseket, hogy lebeszélik az embereket arról, hogy ők is a védekezés részesei legyenek, akkor az egész ellen tesznek – fogalmazott. „Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni.”

Az Operatív Törzsről

„Az Operatív Törzs lassan kétéves lesz, és nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a megmentsék az emberéleteket, és nem érdemlik meg ezeket a támadásokat” – fejtette ki. Elmondta, hogy szerinte a vírus elleni védekezést ki kellene vonni a választási kampányból.

A lejáró vakcinákról

A kormányfő kifejtette, hogy mindig kell tartalék a vakcinákból, de ráhagyással dolgoznak. Elmondta, hogy mivel a készletek egy része elveszíti a szavatosságát, ezért azt a részt odaadják azon országoknak, akinek szüksége van rá, és nem semmisítik meg – tette hozzá.

„A lejárathoz közelítő vakcinákat megpróbáljuk értelmesen felhasználni.”

Az inflációról

Orbán Viktor az élelmiszerárstop kapcsán kifejtette, hogy normális esetben nem kell beavatkozni a kormánynak az árakba. 

„Vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy a gazdasági szereplők majd megoldják a helyzetet.”

Elmondta, hogy a világgazdaság szerinte belépett egy magas inflációs korszakba, amikor a kormány nem várhatja a piaci szereplőktől az árak kiegyenlítését.

Az energiaárakról

„Ezen a szinten nem lehet komolyan beszélni” – mondta arról, hogy az ellenzék szerint miatta van infláció. Kifejtette, hogy szerinte az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak. Az energiaárak esetében Brüsszel politikája megbukott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar – tette hozzá.

„A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is.”

Spanyolország és Franciaország is épp most vezeti be a rezsicsökkentést – tette hozzá. Akármit is mond a baloldal, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani. A nagy szennyezőknek kell fizetniük, és nem az embereknek – tette hozzá.

A családtámogatásról

Nagy Katalin elmondta, hogy egy nagy portál összeszedte, hogy milyen családtámogatási formák szűnnének meg a törvények szerint 2022-ben. Erre Orbán Viktor úgy reagált, hogy amennyiben nyer a Fidesz, ezek a támogatási formák maradnak, sőt még újak is jöhetnek. „A saját gyermekeinkre akarjuk hagyni az országot, nem idegenekre” – jelentette ki a miniszterelnök. Közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon; a fizikai épületek mellett egy stabil politikai rendszer és egy gazdasági rendszer is. Kiépült egy új adó- és bérrendszer, a családtámogatási rendszer. Elmondta, hogy azért van még munka: 

„Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet.”

Mi a bevádorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni – tette hozzá.

kapcsolódó

Ezek a családtámogatások szűnnének meg 2022 végén:
– A babaváró hitel
– Az otthonfelújítási támogatás
– A falusi csok
– A Zöld Otthon Program
– A kamatstop
– A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

A gyermekvállalásról

A fő cél, hogy a gyermekvállalás ne teremtsen nehezebb helyzetet egy család esetében, sőt, legyen anyagi előny a gyermekvállalás – mondta Orbán Viktor. Ha nincs gyerek, nincs jövő – tette hozzá. „Az utóbbi kijelentés pedig már az 1998-as kormányprogramban is szerepelt.”

Az orosz-ukrán konfliktusról

Elmondta, hogy Magyarország álláspontja egyértelmű; 

„Brüsszeli nyelven fogalmazva »deeszkaláció«, magyarul: béke.”

Az ellenzék azon kijelentéseire, miszerint Putyin berendelte Orbán Viktort, így reagált a miniszterelnök: minket nem lehet sehová sem odarendelni, mi mindig a nemzeti érdeket tartjuk a legfontosabbnak a külpolitikában is.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 278 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha mindenki meghallgatná Orbán ilyen interjúit, áprilisban 100%-os győzelem lenne. Így "csak" magabiztos siker lesz.

Egy kulturált, intelligens embert, s ami még ennél is fontosabb az ország és az egyes állampolgárok számára, hiteles, valós kormányzati teljesítményt maga mögött tudó, érdemi vízióval bíró miniszterelnököt hallhattunk beszélni. E jegyeket ne keressük az ellenzéki oldalon, csak ellentétes példákkal lehetne megtölteni oldalakat.

Bízom abban, hogy az emberek, választók többsége a fülke magányában az utolsó pillanatban mérlegre teszi, mi a hasznos családja, gyermekei, unokái, az ország számára, s adott esetben még képes lesz legyőzni az Orbán iránt érzett személyes gyűlöletét, ideológiai béklyóit, lerázni magáról a kampányban magába szívott, jól csengő, fedezet nélküli ellenzéki ígéretek szülte eufóriát, egy pillantást vet az ellenzék kínálta holnapra, s akár anyázva is, de behúzza az ikszet a Fideszre, a biztos jövőre, a nyugalomra, a biztonságra, a kiszámíthatóságra, a mindenfajta sokszereplős koalíció természetéből fakadó anarchia, működésképtelenség, káosz elkerülésére.

Csak értelmes, gondolkodó emberek reagáljanak.

Reméljük, hogy a Fidesz kampánystábja sikeresen, a tényeket egymás mellé téve fogja MZP, az ellenzéki pártok naponta egymásnak ellentmondó, a választókban "mély bizalmat keltő" nyilatkozatait minden szavazó kezébe eljuttatni, lehetőleg személyesen. MZP működése ennek bőséges tárházát képezi.

Jaj de gyenge.
2002-2010 között hogyan nyert mindenki? Konkrétan, példákkal, számadatokkal.

Hogy lenne hiteltelen, ha mindenhol az van?

Szellemes, találó a nick neved....csicska...DK?MSZP?PM?KMP?Jobbik?

Azért vicces a tájékozatlanságod. Mindig az aznapi verdiktet citálod, az, hogy tegnap még mást nyilatkozott MZP, az nem zavar. Csak a tényekkel van problémád. Persze van aki azt élvezi, ha kiröhögik.....

A Soros-cégéres gazemberek legnagyobb ellensége a sikeres nemzeti kormány.
1. Orbán-kormány 1998-2002 - 5*
2. Orbán-kormányok 2010-2022 - 4/5 a futballsport rendezetlensége miatt
3. Medgyessy-kormány 2002-2004 - 2/3
4. Bajnai-kormány - 2009-2010 - 2/3
5. Gyurcsány-kormányok 2004-2009 - mínusz, osztályozással értékelhetetlen

Az egyik nagyon kedves, hetven feletti ismerősünk halt meg három Pfizer oltás után. Ugye érzed Te is, hogy demagóg vagy. Több komolyságot. hangolhatsz Orbán ellen, de nevetségessé teszed magad gondolkodó emberek előtt.

Mi az hogy el kellene felejteni?!?!?

Ember, nézz már a táblára!
GYURCSÁNY FERENC A TELJHATALMÚ ELNÖKE ANNAK A DK-NAK, AMELY A KORMÁNYHATALOMRA TÖRŐ MOSLÉK MESSZE LEGERŐSEBB, ÉS MÉG A SZÁMSZERŰ ARÁNYOKNÁL IS SOKKAL DOMINÁNSABB PÁRTJA.

Agyamat eldobom, hogy állandóan az ALAPTÉNYEKET kell rögzíteni, mint valami óvodában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés