Szivárványos transzba esve

2022. január 27. 10:12

Rákay Philip
Facebook
Eccer vót, hol nem vót, az Oscar-díjon innen, de a Grammyn már túl, történt, hogy Csíksomlyó felett megjelent egy szivárvány.

„SZIVÁRVÁNYOS TRANSZBA ESVE

(csak kicsit fiktív meseféle a mából)

Eccer vót, hol nem vót, az Oscar-díjon innen, de a Grammyn már túl, történt, hogy Csíksomlyó felett megjelent egy szivárvány. Na de az olyan szivárványos szivárvány vót, hogy csodájára gyűlt a világ. Mindenféle helikopáterekkel köröztek a tévések, filmezték jobbról, filmezték balról, olyik is akadt, amék felébe akart repülni, a pilótának úgy kellett leütni az operatőrt, annyit macerálta.

Nézték a gyülekező székelyek is a szivárványt, de csak akkor kezdték el vakarni a fejüket, amikor a rengeteg újságíró elé odasétált Parászka Boróka, kézen fogva Perintfalvi Ritával.

Aszongya Parászka:

– Szögezzük le, hogy ez nem egy székely szivárvány.

– De nem is magyar – ingatta a fejét Perintfalvi.

Majd mindketten kórusban hozzátették:

- Ezért is Orbán a hibás.

Erre a végszóra érkezett Gulyás Marci, gyorsan kerített három széket, egy asztalt és egy bőrdzsekit, leültette Borókát és Ritát, majd szokásához híven kérdezni merészelt:

– Nem gondoljátok, hogy a Jóisten így áll ki az LMBTQMZ/X-közösség jogai mellett?

– Ha hinnék Istenben, akkor ezt gondolnám. De az biztos, hogy a román nemzeti színek élénkebbek, mint a magyarok, és ez valamit jelent – ingatta a fejét Boróka.

– Én progresszív teológus vagyok, tehát azt gondolom, hogy a szivárvány egy isteni állásfoglalás az LMBTQMZ/X-közösség mellett – bólintott Rita.

Na, lett erre nagy riadalom a nemzetközi újságírók között, gyorsan belemondták a kamerába, megírták, kitwittelték, hogy Perintfalvi Parászka budakaresti szabadságharcos civil, független jogvédő is megerősítette, hogy a Jóisten üzent Orbánnak, hogy elég már a gyűlölet politikájából, ide szeretetország kell!

Még ki se kerültek a cikkek, megérkezett Márky-Zaj is a stábjával. Seperc alatt megalapították a Szivárvány Magánklinikát, a gyülekező csángóknak, székelyeknek és magyaroknak két lehetőséget kínáltak fel jó pénzért: vagy gyalog, vagy autóval, de átmennek a szivárvány alatt. Aki gyalog megy, az nemet vált, aki autóval, annak kisebb lesz a kocsija.

– És aki nem megy át a szivárvány alatt, az fogyatékos – dörögte Márky-Zaj miniszterelnök-jelölt a Facebookon élőzött sajtótájékoztatóján.

A nagy lárma miatt a kegytemplomtól lesétált egy idős szerzetes. Parászka és Perintfalvi azon nyomban harcos jogvédő üzemmódba váltva letámadták az öreget:

– Maga pedofil? – kérdezte habzó szájjal Rita. – Mert ha nem az, akkor homoszexuális! – rikkantotta.

Parászka románul kérdezte az öreget, hogy mit szól az illegális migránsokkal szembeni kegyetlenkedéshez, és mikor fog már végre müezzin szólni a csíksomlyói Nyeregben…

Az öreg szerzetes megvárta, amíg egy kicsit elcsendesednek Borókáék, meg a nemzetközi újságírók, majd így szólt:

Nagyon szépen kérem Önöket, hogy nyissanak egy kis utat. Érkeznek a keresztalják a búcsúra, engedjék fel a híveket. Legyenek szívesek...

Na de mit szól a szivárványhoz? – kiáltotta az újságírók tömege.

Az öreg megfordult, felpillantott az égre:

– Szép – mondta. Az Úr megújítja a szövetségét a derék katolikusaival. Ez nálunkfelé minden évben megtörténik - somolyodott el, azzal visszaballagott a templomhoz.

A keresztalják meg imádkozva nekiindultak a stációknak...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés