Kék szalagot javasol a sztrájkoló tanároknak a PDSZ és a PSZ

2022. január 27. 7:23
A Magyar Nemzet szerint nem véletlen, hogy Márki-Zay Péter jelképét használnák az állítólag politikamentes szakszervezetek.

Kék szalag viselésére buzdítja a sztrákoló pedagógusokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete – írja a Magyar Nemzet egy, a szerkesztőség birtokába jutott belső dokumentumra hivatkozva.

A két pedagógus szakszervezet január 31-re hirdetett figyelmeztető sztrájkot még decemberben. A PDSZ rendszeresen arra hivatkozik, hogy szakszervezetként nem politizál, most mégis Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt jelképét, a kék szalagot tűzetné a sztrájkoló pedagógusok ruhájára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a kék szalag kitűzetése is azt jelzi, hogy a tanársztrájk baloldali kampányakció. A minisztérium szerint a pedagógus szakszervezetek nem megállapodást szeretnének elérni, hanem a választásokra készülve politikai hangulatot akarnak kelteni.

A sztrájk részletei egy belső dokumentumban. Fotó: Magyar Nemzet

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az egyetlen jó ebben a kicseszett karanténban... totál kimaradok ebből a cirkuszból.
(igen, én is érzéketlen hobbitanár vagyok, akit eltart a vállalkozó férje. csók.)

Ez egy létező probléma.
Én is végiggüriztem az online oktatást, ha valaki rendesen csinálja, tripla munka.
Ugyanakkor sajnos többen voltak, akik konkrétan SEMMIT sem csináltak.
Nagy büdös semmit.
És ők voltak a többen.
Nézd, én versenyszférában szocializálódtam, mérnökként tanítok most már 4. éve szakiskolában, és a mai napig meglepődöm, hogy azt, hogy az íróasztalom mellől felállok a laptopommal és átülök egy tanterembe, (munkaidőben!!!) azt TÚLÓRÁNAK nevezik!!! Életemben először itt írtak be nekem túlórát, pedig korábban az építőiparban a munkaidő vége csak papíron létezett...Most reggel 8-tól délután 3-ig bent vagyok az iskolában, amikor épp nincs órám, javítok, készülök, adminisztrálok, 3-kor felállok, és ... és VÉGE! (légyszi hagyjuk azt az évi 5-10 alkalmat, amikor értekezlet van vagy szülői....) Enyém az összes szünet! Évente a szünetek miatt 50 (ötven!!!) nap szabim van + 4 a gyerekek után... a stressz töredéke annak, ami az iparban van.
Igen, a vállalkozó férjem tartja el a családot. 5X annyit keres, mint én. De rajta 5X annyi a felelősség, a stressz, reggel 8-tól este 8-ig csak akkor látom, ha karanténba zárják és tök boldog vagyok ha egy évben 10 napot ki tud venni...mindamellett azt gondolom, hogy tisztességgel megélnénk akkor is, ha ő is annyit keresne, mint én. Megéltünk mi már boldogan (!) sokkal kevesebből is.
De visszatérve az iskolára: sajnos rengeteg a szarokbele tanár. És miattuk ítélnek meg minket is. Ez sajnos így van. Sajnos per pillanat sokkal több tanár él vissza a közalkalmazotti lét és a munkaerőhiány miatt kialakult kirúghatatlanságával, mint a társadalom a tanárok hivatástudatával.
És ez olyan helyzetet teremt, hogy igen, a jobbak lelépnek vagy elit iskolákba menekülnek, és ma már 10-ből 9 9.-es szakközépiskolás nem tudja, hogy 1 m hány cm. Megdöbbentő.
Igazad van, nagy baj van. És nem tudom, mi a megoldás.
De nem hiszem, hogy másfél évnyi online oktatás után, ahol a szülők megtapasztalták, hogy a tanárok több mint fele SEMMIT sem csinált oldalszámküldözgetésen kívül....választások előtt...egy politikai felhangú tüntetésen fizetésemelés követelni ....jó ötlet....?
Hát kb. annyira, mint amikor a napközis tanár panaszkodik a két műszak között gyerekért beszaladó szülőnek du 3-kor, hogy képzelje, ő már reggel 7 óta itt van az iskolában, és már annnnnnyira fááááradt.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés