Orbán továbbra is csak a szélsőjobbon keresi a lehetőségeket

2022. január 27. 20:05

Juszt László
Facebook
Ez egy kemény szélsőjobbos, antiszemita, nacionalista dzsembori.

„Igen szerényen, visszafogottan fogalmaz Havasi Bertalan, amikor azt írja, hogy »a kormányfő a hét végén részt vesz Madridban az európai konzervatív pártvezetők egyeztetésén«.

De ha egy pillantást vetünk a részvevőkre, akkor kiderül, hogy ez nem annyira konzervatív csoportosulás, hanem egy kemény szélsőjobbos, antiszemita, nacionalista dzsembori. A vendéglátó a szélsőjobboldali spanyol párt, a Vox elnöke, Santiago Abascal. De meghívást kapott Le Pen, valamint az osztrák, belga, bolgár, észt, litván, román és holland szélsőjobbos párt is.

Az olasz Salvini, ahogyan korábban most sem teszi tiszteletét. Ez az a társaság, amelyből Orbán frakciót szervezett volna, miután kénytelen volt elhagyni a Néppártot. Ez akkor sem sikerült, mert olyan jelentősek köztük az ellentétek, hogy az Európai Parlamentben továbbra is két külön frakcióban foglalnak helyet.

Ami számunkra lényeges és megjegyzendő, hogy Orbán továbbra is csak a szélsőjobbon keresi a lehetőségeket. Nem volt az olyan régen, hogy ne lehetne emlékezni rá. Ilyen elképzelésekkel Horthy is katasztrófába vitte az országot. Ez tényleg egy náci ország lenne?… Az pedig bájos ráadás, hogy az erről szóló híradás a Holocaust napján jelent meg.”

Kép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit visongasz, kucu? Tán csak nem valami moslékos pozícióra vagy állami megrendelésre hajtasz?

Soros is ott lesz? Lenne témája bőven:
"Amikor a zsidók rendszerszerű üldözése elkezdődött, azt nem a németek, nem a magyar kiszolgálóik hajtották végre, hanem - a legmeglepőbben - maguk a zsidók."
(Tivadar Soros: Masquerade, Arcade Publishing, 2001, 16. old.)
Az apa emlékirataiból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés