Dolgunk van Avas világával, a lakótelepek világával is

2022. január 27. 11:22

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Beköltöztünk az avasi lakótelepre. Ott éltünk pár napig. Velük keltünk, mentünk vásárolni, ültünk kint a padon.

„Pontosan 10 éve

Van, akinek Avas egy dombot, egy városrészt jelent Miskolcon, esetleg a kilátót. Nekünk tíz éve a lakótelepet jelentette. Az ország egyik legnagyobb lakótelepét, több, mint tízezer lakással.Avas sokaknak egy külön világ, sokaknak a küzdelmes élet világa. Ide látogattunk éppen tíz éve, alig pár hónappal a DK megalakítása után.Persze. Gesztus is volt, hogy mutassuk, érdekel az itt élő embereknek a világa. De nemcsak gesztus. Ahhoz elég lett volna pár órás látogatás, pár fénykép és interjú. De nem ezt tettük. Beköltöztünk az avasi lakótelepre.

Ott éltünk pár napig. Velük keltünk, mentünk vásárolni, ültünk kint a padon. Egy az ország, de tengernyi a sors. És attól tartok, hogy keveset látunk a lakótelepek népének életéből. Nem beszél róluk a politika, nem figyel rájuk.

Mi nem ilyen országot akarunk. A DK nem ilyen kormányt akar. Azt szeretnénk, hogy az ő fájdalmuk a mi fájdalmunk is legyen, az ő reményeikben mi is osztozzunk. Dolgunk van Avas világával, a lakótelepek világával is.Tudjuk.És tenni fogjuk.”

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feri, volna pár kérdésem. Csak úgy kérdezem.

Főztél-e kötcsei pörköltet az avasi romáknak?
Vittél-e nekik lecsót?
Hogy lehet, hogy a cigánygyilkosságok gyanúsítottjának a nemzetbiztonsági megfigyelését a gyilkosságok előtt megszüntették a miniszterelnökséged alatt, így azok tovább tudtak gyilkolni? Mit kerestél a tárgyaláson, valamint hogy az előzöhöz van-e közöd?

Két kormányzati ciklusban mit tettél értük? Egyszer elmentél egy ottani családhoz, majd alig vártad, hogy hazaérj Rózsadombra, ahol nem cigányok a szomszédaid. Add át a villádat sokgyermekes cigány családnak.

S ugye emlékszel arra, amikor Kazincbarcikán mentél az utcán cigány emberek gyűrűjében..s mit hajtogattál...emlékszel?....dolgozzanak! A felelősen gondolkodó cigány emberek, családapák, családanyák ezt teszik, s nem hagyják becsapni magukat. Eleget tapasztaltak a balliberális kormányok hazugságaiból. Tudod, hányingert keltő, hogy a Rózsadombról aggódsz a cigány honfitársaink sorsa iránt, akkor, amikor két kormányzati ciklusban tehettél volna értük.

Most hallottam nagycsaládos ismerőseimtől, hogy Feri kiköltözik a villájából és most gyűjti azon cigány családok körét, akik szívesen beköltöznének a helyükre. Vannak jelentkezők.....Ferinek és Klárinak Nagykátán, Borsodban ajánlottak cserelakást, hogy közel legyenek a választóikhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés