Ehhez a Nyugathoz? (1.)

2022. január 26. 18:25

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Ez a szabótímeai univerzum, melynek végtelensége a tubusnyi pirosarany.

„Mottó: »Putyin azt követeli, hogy Magyarország lépjen ki a NATO-ból, amiről 1997-ben a magyarok népszavazással döntöttek. Sőt Putyin Orbánt is Moszkvába rendelte magához. A brüsszelező, a külföldi beavatkozásra máskor oly érzékeny kormány mégis mi a fenét csinál? A magyarok a Nyugathoz, és nem Oroszországhoz akarnak tartozni!!« (Szabó Tímea)

Nem, nem és nem. Hiába kaptad meg a friss napiparancsot a kiképzőidtől és a téged jó ég tudja, mivel zsaroló és sarokban tartó sötét oldaltól, a helyzet ennél bonyolultabb. Csak egy hozzád hasonlóan ostoba, szegény hülye látja így a világot.

S persze, ennyivel el is intézhetnénk Szabó Tímeát, aki nagyjából valóban ennyi törődést és odafigyelést érdemel.

De magunknak tartozunk annyival, hogy megpróbáljuk végiggondolni, ők, az a másik világ, az a másik bolygó, amelyet már sem érteni, sem meglátogatni nem akarunk, ők miért gondolják és mondják és cselekszik azt, amit gondolnak és mondanak és cselekszenek.

Ez a munka viszont nem intézhető el egy szabótímeai Facebook-bejegyzéssel. És annyival is tartozunk önmagunknak, hogy soha, de soha ne elégedjünk meg egy szabótímeai Facebook-bejegyzéssel, és soha, de soha ne gondoljuk azt a választóinkról, a honfitársainkról, imádott nemzetünk tagjairól, hogy ők megelégednének ennyivel, mert ennél többet, ennél bonyolultabbat úgysem értenének meg.

Nem. Ez a szabótímeai (márki-zayi, hadházyi, jakabi –  a sor vég nélkül és tetszés szerint folytatható) univerzum, melynek végtelensége a tubusnyi pirosarany, no és a definiálatlan és semmit sem jelentő »emberiség« szeretete, az »emberiség«, mint hivatkozási alap.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szabó Tímea nem véletlenül áll 1%-on...

Ezt nem látni, hogy a szemünk láttára csinálna Amerika háborús övezetet Európából _is_, na, ehhez jól meg kell fizetnie az ügynökeit szerte a világon..
Náluk már akkora a zűrzavar, a pénzügyek annyira kuszák, vagy mondhatnám azt is, hogy annyira elfogyott a money, hogy ismét csak abban látják a kiutat, ha a világot gyújtják föl. A kaszárnya-mentalitásukat büntetni kellene, nem bedőlni neki.
Mi a fenét keresnek ők ott Ukrajnában már évek óta? Csak nem azt a demokráciát exportálták oda is, ami már náluk sincs?

Te ne olvasd!
Ott van a Hang, a HVG, az ÉS és a stb., az való neked!

Drazséka, ha már akkora észlény vagy, akkor érvekkel kéne reagálni, nem az írás szerzőjének minősítésével. Azért ne képzeld magadat és társaidat akkora ásznak, hogy tőletek egy ilyen böffenet is elég cáfolatnak. Pusztán azért, mert más formában lehetőséget kaptok Marx-Engels.Lenin-Sztálin művének folytatására. Mint hozzáadott kiegészítést, Hitlert is ide venném.

Megint a jótékony feledésre, az összefüggések fel nem ismerésére építitek az egészet. A dolog ott kezdődött, hogy az USA úgy gondolta, nekik lehetnek érdekeik szerte a világon, az oroszoknak viszont még a saját határaik mentén sem lehetnek.

Ez nyilvánult meg az ukrán puccsban, a Donbasz területén élő 10 millió orosz elleni provokációban. Ami után az ukrán területen élő oroszok védelme már rögtön agressziónak számított. Mint ahogyan az is, ha a Szevasztopolban lévő támaszpontot Putyin nem akarta az amerikai irányítás alatt lévő ukránok kénye-kedvére hagyni.

Napjainkban pedig megindult a felforgatás, a nyomulás Belorussziában, Kazahsztánban. Függetlenül az ottani rendszertől, mi köze a nyugatnak ahhoz, ami más országokban történik? Miért kéne más országokban, ahol mások a társadalmi hagyományok, Amerikának tetsző módon élni? Miért lenne Amerikának joga ahhoz, hogy saját demokrácia felfogását erővel terjessze, ami után mindenütt csak káosz és rombolás maradt?

Hány milliót? Erről, ha vakkantanál néhányat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés