A valaha volt legnagyobb tömeges coming out a katolikus egyházban! Ez az!

2022. január 25. 19:37

Perintfalvi Rita
Facebook
Nálunk mikor lesz ilyen???

„»AHOL SZERETET, OTT AZ ISTEN!« - A valaha volt legnagyobb tömeges coming out a katolikus egyházban! Ez az!

Tegnap Németországban comin out-olt 125 rendkívül bátor ember és egyúttal egy petíciót is elindítottak, amit máris aláírt 15 ezer fő! Az előbújók között vannak katolikus papok, lelkipásztori segítők, hitokatók! A céljuk a bátor kiállással az, hogy elmondják, egy olyan egyházat akarnak, amiben nem kell végre rettegniük, ahol nem alázzák meg és nem bántalmazzák őket csupán azért, mert a szexuális orientációjuk nem heteroszexuális. S azzal érvelnek, hogy »úgy vállaljuk fel magunkat, ahogy Isten megteremtett minket«.

Soha eddig még ilyen akcióra nem került sor a katolikus egyház történelme folyamán! Ha ezt összehasonlítom azzal, ami Magyarországon a politikai diskurzus szintjén éppen folyik, akkor szinte el sem akarom hinni, hogy ilyesmi egyáltalán lehetséges. Pedig most már az! Megtörtént és ezt soha nem lehet visszacsinálni!

Nálunk mikor lesz ilyen???”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 247 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"úgy vállaljuk fel magunkat, ahogy Isten megteremtett minket"- mondja a rablógyilkos, és ajnározást vár el.

Amikor a buzik bátran és büszkén felvállalják, hogy buzik. Nem mintha manapság ehhez bátorság kellene, meg hogy büszke lehet valaki arra, hogy a saját neméhez vonzódik.

Soha nem csak az a kérdés, mik vagyunk, hanem hogy mit KEZDÜNK magunkkal. Az emberlét viszonyulás az előzetes adott-sághoz. A valódi hívő Isten akaratát keresi, s nem átmeneti, kívülről szuggerált ideológiák szerint akar élni. Perintfalvi úgy csinál, mintha a német egyházban zajló események normatívak lennének, pedig nem azok. A tényleges nem normatív!

Ja hogy úgy. Lemaradt a gé.

Perintfalvi Rita próféciája az ördög próféciája és az ő követe. Ezt megteheti, mert Isten az embernek szabad akaratot adott, ami azt jelenti; mi dönthetjük el, hogy mit teszünk, nem pedig Isten vagy a sors szabja meg.

Amit a melegekkel, homoszexuálisokkal kapcsolatban ír, azokra nagyon jó és érthető válasz Hess Dénes ferences rendi szerzetes írásaiban megfogalmazottak.
Nyílt levél Perintfalvi Ritának
https://vasarnap.hu/2022/01/06..
Manipulatív és rossz a felvetés, hogy Jézus elmenne a Pride-ra
https://vasarnap.hu/2021/07/24..

Ezek eleve hazug módon választották a papi hivatást
Hiiszen azok, akik cölibátust fogadtak lemondtak a nemi vágyakról és felajánlották magukat az úrnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés