Göncz Árpádtól Novák Katalinig

2022. január 25. 11:03

Vásárhelyi Mária
Jelen
A védtelenek szolgájától a miniszterelnök szolgájáig.

„Novák Katalin beleszületett az elitbe, jómódú orvos házaspár gyermekeként, a középiskolát Los Angelesben, az egyetemi tanulmányait Franciaországban végezte. Ezt követően férje az Európai Központi Banknál kapott állást,

»Németországban egy erdő szélén éltünk, csodálatos környezetben, más dolgom sem volt, csak a három gyereket kellett igazgatnom, nevelgetnem, órák hosszat játszottunk, délután piknikeztünk az óriási kertben, aztán levittem őket bokszedzésre, este pedig lementünk a szaunába, úsztunk egyet vagy begyújtottunk a kandallóba, és néztük a fantasztikus tájat. Volt két autónk, ­István kabrióval járt, és valóban tárva-nyitva hagyta, bárhová is ment« – írta blogjában Novák 2010-ben.

Közben a gyerekek növekedtek, Orbán Viktor pedig ripsz-ropsz megoldotta Novák Katalin szerepvállalási dilemmáit. Ideális jelölt volt a családügyi miniszteri posztra, tökéletesen ellátta a feladatot, amelyet a miniszterelnök elvárt tőle. Tényleges befolyása nem volt a családpolitikára, hiszen nyilvánvaló, hogy ezen a területen is minden kérdést Orbán dönt el, viszont láthatóan élvezettel képviselte Orbán szélsőjobboldali, szegényellenes, kirekesztő politikáját itthon és szerte a világban. És szemrebbenés nélkül vállalta még azt is, hogy egy személyben döntsön arról, hogy egy-egy egyedülálló szülő örökbe fogadhat-e gyermeket vagy sem.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés