Vírushelyzet

2022. január 25. 11:41

Bencsik Gábor
Facebook
Most már semmi kétség: a járványhelyzet a kezelhető állapot irányába halad.

„Most már semmi kétség: az átoltottságnak és a vírus mutálódásának következtében – melyik mennyire játszik szerepet, még nem tudni – a járványhelyzet a kezelhető állapot irányába halad.

Ahogy korábban is írtam, egészen a tavalyi év utolsó hetéig a napi új fertőzöttek és a kórházban kezeltek (tehát súlyos betegek) számának hétnapos átlaga szorosan együtt haladt, a két számsor együtt nőtt és csökkent, kirajzolva a hullámgörbét.

Azóta a két görbe futása élesen elvált egymástól. A napi fertőzöttek száma továbbra is meredeken emelkedik, minden korábbi rekordot megdönt, a kórházban kezeltek száma viszont január 23-ig stagnált, azóta is éppen csak nő. Még jobb hír, hogy a lélegeztetőgépen lévők száma december 6. óta egyenletesen csökken, az elhunytak száma ingadozásokkal ugyan, de szintén, és már lejjebb jár, mint a második és harmadik hullám közötti legjobb időszakban. Az átfertőződés egyre több oltatlannál is elhozza a védettséget (hogy számukra milyen áron, az más kérdés), így van esély a vírus visszaszorulására.”

Nyitókép: MTI/EPA pool/Sascha Steinbach

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés