Nem magyar sajátosság, brutális mértékű az áremelkedés az egész EU-ban

2022. január 24. 14:10

Volner János
Facebook
Folyamatosan azzal támad a liberális baloldali tömb, hogy Orbán az inflációt is ellopja.

„Ugyan a baloldali összefogás prominens képviselői szeretik kifejezetten magyar sajátosságnak és a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának tulajdonítani a magas inflációt, de a valóság az, hogy ez nem kizárólag magyar sajátosság. Az is ténykérdés, hogy a kormányzat gazdaságpolitikája finomhangolásra szorul, közel sem tökéletes. A Volner Párt munkatársai számos olyan új gazdaságpolitikai javaslat kidolgozásában vesznek részt, melyek hozzájárulnak ezen részterületek (például bérlakásprogram) finomhangolásához.

Az Eurostat legfrissebb publikációjából kiderül, hogy Magyarországon év per év alapon a decemberi inflációs adat 7,4% volt, ami valóban kimagasló érték számít. Ha megvizsgáljuk az Európai Unió országait, akkor ez a szám az ötödik legmagasabb, a rangsor következő öt helyén szereplő ország kissé lemaradva helyezkedik el ezen értéktől. A statisztikából kiderül, hogy két ország esetében is bőven 10% feletti inflációs adatot is mértek, illetve fontos megállapítás, hogy a jelentős inflációs adatok mögött 50 százalékban az energiaárak brutális növekedése áll. Litvániában, Lettországban, Észtországban, illetve még a Lengyelországban is magasabb inflációs adatokat mértek mint hazánkban. A legbrutálisabb adat Észtországból jött, ahol a decemberi hónapban 12%-os áremelkedést mérték decemberben.

Miért fontos mindez? Egyrészről a korábban is említett módon -a parizerevő Jakabban az élen- folyamatosan azzal támad a liberális baloldali tömb, hogy Orbán és Mészáros az inflációt is ellopja, ezért »tartja« ilyen magasan azt. Persze arról nem beszélnek, hogy ez egy világszintű probléma jelenleg, ami nemcsak az Európai Unióban okoz gondokat, hanem például az általuk is magasztalt Amerikai Egyesült Államokban is. A G7-ek legerősebb országa az Amerikai Egyesült Államok, ahol a legfrissebb adatok szerint 6,8%-os novemberi áremelkedést mértek, ami közel negyvenéves csúcsot jelentett. Mennyit? Igen 40 éves csúcsot. És ki vezeti az USA-t? Igen, a liberális baloldali Joe Biden. A magyar liberális baloldali »független-objektív« média és prominens liberális baloldali képviselők ezeket miért nem közlik? Amerikában is probléma a magas infláció, pedig a kedves vezetőjük, a liberális baloldali Joe Biden elnök »úr«.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóljon már valaki ennek a seggnyalónak, hogy a magyarországi infláció a 3. legmagasabb az egész EU-ban.
Nem ártana ha előbb tájékozódna ez az észkombájn.

"...Az Eurostat ma közzétett végleges adatai szerint októberben az Európai Unió országaiban az átlagos éves infláció 4,4 százalék volt, ezen belül az eurózóna országaiban 4,1 százalékos átlagos drágulást mértek. Egy hónappal korábban az uniós átlag 3,4 százalék, egy évvel korábban pedig 0,3 százalék volt.

Októberben éves szinten Máltán mérték a legalacsonyabb inflációt (1,4%), a második helyen Portugália (1,8%), a harmadikon pedig Finnország és Görögország (mindkettő 2,8%) volt. A sor másik végén Litvánia (8,2%) állt, majd Észtország (6,8%) és Magyarország (6,6%) következett..."

Csak szólok, hogy itt és most az infláció volt a téma.
Szívesen.

Tulajdonképpen mit is akartál ezzel mondani???

"...2021 decemberében az éves összevetésben számított infláció 7,4 százalék volt..."

Szívesen, agyhalott...

Hát, azt mondják mindenki magából indul ki...

Parancsolj, a decemberi adat, 7,4%.

https://www.ksh.hu/gyorstajeko..

És ez is decemberi (27-ei) cikk:
https://novekedes.hu/elemzesek..

És Magyarország a harmadik és nem az ötödik helyen áll.
Szóval akkor most miről is beszélünk???

Mondjuk az értelmesek rajtad meg sírnak...

2021 december 27-i a cikk amit idéztem.
Egyébként szerinted annyira nagy a különbség a harmadik és az ötödik hely között akkor, amikor az EU-nak van 27 tagállama?

Hosszútávon egyértelműen jó, hogy a gazdaság kezd beindulni, de amikor elmész a boltba és meglátod, hogy mennyivel drágább sok minden, az már annyira nem lelkesítő.
Ahol alacsonyabb az infláció, ott sokkal jobb a lakosság hangulata.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés