Milyen rendszer az, amely belekényszeríti a gyerekeket ebbe az őrült stresszbe és szorongásba?

2022. január 24. 11:19

Vásárhelyi Mária
Facebook
Hát miféle embertelen világ ez?

„Ok, valóban helytelen, hogy az egyik budapesti gimnáziumban 10 vagy 20 perccel korábban nyitották ki a feladatokat tartalmazó borítékokat a felvételi vizsgán. De erre tényleg az az adekvát válasz, hogy leállítják a felvételit és hazaküldik a gyerekeket??? Azokat a gyerekeket, akik két éve ebben a szörnyű covidos világban járnak vagy nem járnak iskolába, akik több mint egy éven keresztül, teljes szociális elszigeteltségben, a képernyő előtt görnyedve végezték tanulmányaikat.

Akik két éve abban élnek, hogy fogalmuk sincs, hogy mi lesz a következő napon, kell-e iskolába menniük, hogy fognak levizsgázni, felvételizni, mi lesz a jövő? Akik két éve szétszorongják magukat és 10, 12 vagy 14 évesen bele vannak kényszerítve ebbe a kurva felvételibe, az ezzel járó stresszbe és nap mint nap azt hallják otthon és az iskolában, hogy ezen az egyetlen napon dől el a sorsuk?!

És akkor hazaküldik őket, mert a tanár 10 vagy 20 perccel előbb bontotta ki a borítékot??? Hát miféle embertelen világ ez? Miért nem döntöttek úgy, hogy akkor annyival korábban kell befejezniük a dolgozatot, amennyivel korábban elkezdték? Miféle hozzá nem értő, lélekgyilkos, gyermekellenes kommandókat küldenek a tanárokra és a gyerekekre? Miért az a céljuk, hogy ezeket a gyerekeket már 10-14 évesen megfélemlítsék, szembesítsék az erőszakkal és az intoleranciával? Milyen emberek és milyen rendszer az, amely először belekényszeríti ezeket a gyerekeket ebbe az őrült stresszbe és szorongásba, amit a felvételi jelent, majd jól rajtakapják és megbüntetik őket. Szégyen és gyalázat!!!”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az lehetetlen, hogy náluk legyen. Mellesleg ebben az esetben a pótfelvételi kérdéssora használhatatlanná vált volna, újra kellett volna írni.

Én továbblépnék: Milyen rendszer az, ami a vizsgakérdések korai felbontására kényszeríti az iskolákat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés