Semmi gusztusom védeni Bangónét

2022. január 24. 17:32

Juszt László
Facebook
Felróják neki azt is, hogy egy régebbi nyilatkozatában „lepatkányozta” a Fidesz-szavazókat.

„Semmi gusztusom védeni Bangónét. Nem is róla írok. Felróják neki a diplomahazugságon túl azt is, hogy egy régebbi nyilatkozatában »lepatkányozta« a Fidesz szavazókat. Akkor sem, ma sem értek egyet vele. Sőt! Értelmetlen, embertelen, gusztustalanságnak tartom.

De álljunk meg egy »polgári szóra«!

Emlékeztetek egy régebbi vitára Wass Albert behozatalára az általános iskolai magyar irodalom oktatásába. »A patkányok honfoglalása« című műve (1944), amely ugyan meseként jelenik meg, de egyértelműen antiszemita írás, ami nem véletlenül – elsőként – antiszemita lapokban jelent meg. Benne egyértelműen a zsidóságot a patkányokkal azonosítja. Ők az ellenség, akik kártékonyak és a magyarokra törnek.

Ennek ellenére Wass Albertet ez a kurzus piedesztálra emelte, neki szobrokat állított. Tereket, utcákat neveztek el róla, míg végül bekerült a Nemzeti Alap Tantervbe is. És vele a patkányok… De erről ugyanaz a véleményem, mint Bangóné »patkányozásáról«.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Holott a legnagyobb patkány a kommunista elvtársi közösség és az ezt észre nem vevő nyugati "demokráciák":
"A furcsaság az, hogy mialatt a világ figyelme náci Németország antiszemita törvénykezésével és zsidóüldözésével volt elfoglalva, Sztálin valójában semmisített meg 500,000 és 600,000 között zsidókat a Nagy Terror idején megölt 10 millió között. A zsidó áldozatok aránya valószínűleg a legmagasabb volt a Szovjetunió nemzetiségei között."(54.old.)
Forrás: Louis Rapoport: Stalin's War against the Jews, The Doctor's Plot and the Soviet Solution, The Free Press, 1990. (Sztálin háborúja a zsidók ellen, az orvosok összeesküvése és a szovjet megoldás.)

A világban Nagy Terrorként ismert tömegmészárlás, a magyar Wiki szerint nagy tisztogatás, a Joszif Visszarionovics Sztálin által kezdeményezett, 1934 és 1940 között a Szovjetunióban végrehajtott politikai elnyomást jelöli.
Ennek megakadályozására senki sem mozdult a nyugati világból.

Na helló, röfi!
Ippon!

,,Emlékeztetek egy régebbi vitára Wass Albert behozatalára az általános iskolai magyar irodalom oktatásába.,,A patkányok honfoglalása,, című műve (1944), amely ugyan meseként jelenik meg, de egyértelműen antiszemita írás,,

Csak olyanoknak egyértelmű aki a vemhes nyulakat lövöldözi?

Az ídézett állítás cáfolata pedig Turcsány Péter írásában olvasható.
http://www.szabadszalon.gporta..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés