Pilhál hadnagy kesergője

2022. január 23. 7:09

Dávid Ferenc
Hírklikk
Budapest népe nem Orbán alattvalója, ezért is támogatta a NOlimpia mozgalmat.

„A nekikeseredett Pilhált szeretném emlékeztetni arra, hogy az olimpia fővárosi rendezése nem »nemzetálom«, hanem a magyar miniszterelnök gyermekkori vágya, amely – hála Istennek – 2040-ig biztosan nem teljesül. Budapest népe nem Orbán alattvalója, ezért is támogatta a NOlimpia mozgalmat, és egyúttal megmutatta, hogy nem vagyunk partnerek Pest és Buda korrupció általi kifosztásában és lakókörnyezetünk tönkretételében. Még belegondolni is rossz, hogy a 80 százalék GDP-arányos államadóssággal, a tetemes költségvetési hiánnyal és a száguldó inflációval küszködő országban 2024-ben egy gigantikus világjáték megrendezésére került volna sor, miközben oktatási intézmények és rendelőintézetek felújítására nincs pénz, a pedagógusok béremelésére pedig nem biztosítanak forrást. Emlékeztetni szeretném az elvakult zsurnalisztát, hogy a kormány 2021. decemberében 13,2 milliárd forinttal vágta vissza az Egészséges Budapest Program kiadásait és a »Fővárosi fejlesztések« címszó alatt újabb 4,7 milliárd forintot vontak el Budapesttől. Pilhál és elvbarátai mindezek ellenére sem képesek felfogni, hogy az olimpiáknak általában nem »szegényházak« adnak otthont, a nyári játékok megrendezése a tehetős országok úri passziója. Még az athéni olimpia (2004) példája sem elég elrettentő számukra, holott negatív következményeit Görögország ma sem heverte ki! 

Az idősebbik Pilhál az MN hasábjain – így a kézilabda EB árnyékában – »lépéshibát« is vétett, mivel kesergője rendkívül rossz ütemben született: két nappal ezelőtt ország-világ előtt vált bizonyossá, hogy ölhet a kormány 130 milliárd forintot egy sportcsarnokba, bőkezűen kistafírozhatja a magyar kézilabdát, az eredmények akkor sem jönnek. Orbán és brigádja számolatlanul költi a közpénzt olyan sportágakra, amelyek – azon túl, hogy pénztemetők – még csak örömet sem okoznak az egyszerű polgároknak.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiába jön ide több tízezer külföldi, töredékét sem hozzák vissza a rendezésbe és a létesítményekbe ölt pénznek. Jó lenne, ha üzlet lenne, de nem az, hanem közpénzből fizetett szórakozás.

Az olimpia pont az a globalista majomparádé, amit állítólag a Fidesz utál, a szponzorok és a sztársportolók sokat kaszálnak, a nép meg csendben kifizeti a hátrahagyott gigantikus számlát. A japánok kb. 25 milliárd dollárt buktak, és még csak be se nagyon mehettek a nézőtérre.

Hányan szavaztak az olimpiára és hányan ellene?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés