Mára hiszek a nagycsaládban

2022. január 23. 9:10

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Persze tudom, van, akinek egy gyerek nevelése is hatalmas teher. Tudom. Becsület is tisztesség érte.

„Nem volt erős elhatározás bennem egykoron, h kisebb, vagy nagyobb családot szeretnék. Aztán úgy alakult, hogy lett öt saját gyerekünk, neveltünk még két unokahugot, rövidebb-hosszabb időre további két-három ismerőst. Most is velünk él egy vendég(kis-nagy)lány. Kitűnő teremtés. Vidéki lány, aki Pesten tanul. Így volt könnyebb.

Persze, sok a dolog velük. Valami gond mindig van. De annál sokkal több öröm. Valójában nem is egyesével, hanem ahogy együtt vannak. Ahogy egymásra találnak. Ahogy segítenek és vigyáznak egymásra. Hogy jönnek a közös barátok. Hogy összenőnek. Elkezdenek hasonlítani egymásra. Külön nyelvük, szokásaik lesznek. Közös titkaik a szülők mögött. Alkotnak egy csipetvilágot. Az övükét.

Mára hiszek a nagycsaládban. Persze tudom, van, akinek egy gyerek nevelése is hatalmas teher. Tudom. Becsület is tisztesség érte.”

Fotó: Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne is mondja, Feri úr! Mióta megöregedtem, én is minden nap bérmálkozom!

Ez az "övüké", ami a nép egyszerű gyermekének kívánja a Ripacsot beállítani, túlzás. Ezt sem kéne. Vicces, ahogy saját magától meg van hatódva. Vissza kéne vonulni a politikától és élni egy normális gazdagember életet. Mindenki jobban járna, ha már így adódott.

Igen. Támogatom MZP kapitányt. Aki ügyes. Nagyon. Hét gyerek. 400 nm-es ház. Fenntartása. Ügyes.
Otthonszülés. Orvos nélkül.
Kórházak bezárása. Már csináltuk. Tudjuk, hogy kell. A nagycsalád érdekében mindent. Családi pótlék emelése. Biztos. Családi adókedvezmény eltörlése. Biztos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés