Bayer Zsolt: Jordan Peterson írása az elmúlt évek egyik legfontosabb írása

2022. január 23. 7:38
A publicista szerint a torontói egyetem professzorának lapunkban megjelenő cikkében az egyik legmegdöbbentőbb az, hogy Peterson Putyin egyik interjújából idéz hosszú részletet.

„Jordan Peterson világhírű kanadai pszichológus és kutató, a torontói egyetem professzora, otthagyta munkahelyét, ennek okait pedig egy cikkben összegezte, amely a Mandineren jelent meg” – kezdte legújabb videóját Bayer Zsolt. A publicista leszögezte:

Azt gondolom, hogy Jordan Peterson írása az elmúlt évek egyik legfontosabb írása

Bayer szerint a professzor cikkében összefoglalja mindazt, amit az egyetemi világgal, a tudomány világával, és az egész életünkkel műveltek az elmúlt években „az úgynevezett progresszívek, a megvilágosodottak, és a világmegváltók”. A publicista úgy véli, Jordan Peterson egyebek mellett arról beszél, hogy megszüntették szinte teljes egészében az objektív teljesítménymérést mind a felvételiknél, mind pedig a vizsgáknál. Így aztán az egyetemekre olyan alapon kerülnek be hallgatók, hogy milyen a bőrszínük.

Bayer kiemelte: a legmegdöbbentőbb ebben az írásban talán az, hogy Peterson Putyin egyik interjújából idéz hosszú részletet.

Ne csináljátok ezt, mert egyrészt nem fog sikerülni, másrészt ebből csak tragédia születhet 

– mondja Putyin, üzenvén a Nyugatnak. „A XXI. század elején ott tartunk, hogy a volt KGB ezredes, a mai orosz elnök mondja ki az igazat, és mondja el a Nyugatnak a legfontosabb figyelmeztetést” – tette hozzá a publicista.

A teljes videót itt tekintheti meg:

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oroszország jogosan teszi fel a kérdést, hogy ki ellen van a NATO? "Oroszországnak joga van megkérdezni: ki ellen terjeszkedik a NATO - véli Vlagyimir Putyin orosz elnök .

A "Moszkva. A Kreml. Putyin" című program (minden kérdés elérhető a "Nézd" médiaplatformon ) arra hívja fel Önt, hogy emlékezzen arra, hogy Moszkva milyen aggodalmait fejezte ki az elmúlt 20 évben.

A NATO főtitkára egyszer arról biztosította, hogy a Szovjetunió biztos lehet abban, hogy a szövetség nem terjeszkedik túl az NDK keleti határain.

Megcsaltak! Egyszerűen nyilvánvalóan becsaptak: a NATO-bővítés öt hulláma.

Ugyanakkor, jegyzi meg Putyin, azt mondják nekünk: "Hol van ráírva egy papírra?"

A modern Oroszország azonban megkövetelte a papírok aláírását, amikor a NATO bővítésével együtt az Egyesült Államok is elkezdte rakétavédelem bevetését. Oroszország is sokszor hallotta, hogy a rakétavédelmi rendszer nem ellene épül.

„Szeretnénk, ha ezek nem pusztán kijelentések lennének, hanem kötelező érvényű dokumentumokban rögzített katonai-technikai garanciákat kapnánk” – mondja Putyin.

Arra is emlékeztet, hogy az Egyesült Államok visszautasította az orosz ajánlatot egy olyan dokumentum aláírására, amely szerint a rakétavédelem nem Oroszország ellen irányul........"

Kína talán első vagy második gazdasági hatalom a világon. A Fudan egyetemea legjobb 50 között van. Az, hogy ide akar jönni hozzánk nekünk csak jó. De ugyan így fogadnánk ha egy első harmincban benne levő amerikai, brit, német vagy francia egyetem akarna Budapesten kampuszt.
Nincs ebben nosztalgia!
Egyébként meg az említett országok közül Kína nem indított háborút.

A progresszív-liberális törekvéseket arról lehet megismerni, hogy miközben saját beltenyésztett fattyait janicsárképzésben részesíti,
mindent elkövet azért, hogy a társadalmi rendszer más szegmenseiben
a kontraszelekció domináljon.

Ezzel szigeteli el saját hatalmát a versenyképes és technikailag-
társadalmilag hatékonyan cselekdni képes rétegtől.

Ami az USA-ban és Nyugaton zajlik, az rémálom. Olyasmi, amiről a negatív utópia - Orwell, Huxley stb - szerzői írtak, de amiről nem hittük volna, hogy valaha is megvalósulhat.

Kik voltak azok a bírók, akik Schadl-t megválasztották?
Név szerint.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés