Néhány gondolat a baloldali összefogás mondandó-deficitjéről

2022. január 22. 21:06

Volner János
Facebook
Attól, hogy a kacsátok nem tud úszni, még nem a víz a hülye.

„Erőteljes mondandó-hiányban szenvedve és helyenként a kisebbrendűségi érzés csalhatatlan pszichopatologikus jeleit mutatva áll neki a kampányidőszaknak a baloldali összefogás.

Az akut mondandó hiány már nagyon régóta megfigyelhető ezen a politikai térfélen, amit tetéznek azzal, hogy a választópolgárokat szidalmazzák, ha azokat a hülyeségeik nem érdeklik. Holott a politika nem csak a retorika, a marketing, hanem a hit és a pszichológia tudománya is.

A baloldali összefogásnak mindenek előtt azt kellene tudomásul venni, hogy a vidéki Magyarországot traumatizálta a kommunista diktatúra, akik átélték az erőszakos téeszesítéseket, a jó esetben négy elemit végzett tanácselnökök és pökhendi TSZ-vezetők uralmát, akitől csak elvettek, földet, műhelyt, állást és egzisztenciát, azok és gyermekeik unokáik sem fognak soha a kommunista utódpártokra és a velük szövetséges szélsőliberálisokra szavazni. Ez akkor is így van, ha Gyurcsány fejre áll, mint a jancsiszög, vagy Márki-Zay újabb lenéző cirkalmakat zúdít a vidéki választópolgárokra.

Ezt azonban nem veszik tudomásul, épp ellenkezőleg tesznek. Rendkívül erőszakos módon olyan identitáspolitikai tartalmakat próbálnak ráerőltetni a vidéki Magyarországra, ami Budapest-Nagykörúton kívül nagyon nem menő. De beszéljünk magyarul. Emlékszünk még, amikor tavaly nyáron szivárványos zászlókban úszott a Momentum és a DK politikusainak közösségi oldala, Fekete-Győr András még reggelire is LMBTQ-zászlót evett, Gyurcsány pedig hat nagyfröccs után szivárványt párolgott ki? Ez hatalmas öngól volt. Olyanba sikerült nyúlni ugyanis, ami a vidéki Magyarországon – párthovatartozástól függetlenül – ellenkezést is visszautasítást vált ki. Azt ugyanis a reflexből, megszokásból DK-s nagymamák sem akarják, hogy unokájukat nőnek beöltözött, százötven kilós férfiak „érzékenyítsék” az óvodában és az iskolában. Hatalmas öngól volt ezt erőltetni. ”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Janika!

Azt ugye tudod, hogy még 3 hónapig ülsz a Parlamentben aztán mehetsz világgá?
A kutyát nem fogja érdekelni, hogy mit mondasz.

Furcsa elképzeléseid vannak a normalitásról és a haza szolgálatairól:

https://ripost.hu/riposter/bir..

Tök vicces, hogy a fajtád mennyire nem szeret vitatkozni.
Szorgalmasan nyalogatjátok egymást alfarát, mikor ugyanazt gondoljátok, de ha jön egy ellenvélemény, azzal már nem tudtok mit kezdeni és elkezdtek személyeskedni, mert az érvekhez már iq is kéne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés