Majd Indiában!

2022. január 22. 9:35

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
Azt javallja nekünk ez a Márki-Zay Péter, hogy menjünk Indiába szemműtétre.

„Tőrőlmetszett baloldali onnan ismerszik meg, hogy sosem fogy ki a világmegváltó ötletekből, népnevelő javaslatokból. Olyanokból, amelyeket akkor is végrehajt(ana) rajtad, ha nyilvánvalóan beledöglesz. Igazából minden ötlete ilyen. Hiába szól észérv, logika, tapasztalat amellett, hogy ne erőltesse a dolgot – ő erőlteti. Mert ő modern, haladó és progresszív. Ami meg most van, az számára mucsai és elmaradott.

E kommunista típusú emberkísérletek általában addig szoktak tartani, míg ki nem fogynak a mások pénzéből, illetve rájuk nem omlik az általuk emelt államputri. Olyankor megbuknak. Viszont frenetikus ötleteikkel továbbra is jelentkeznek: régebben a Gyűjtőfogházból, mostanság a magyarországi ellenzék padsoraiból.

Azt javallja nekünk ez a Márki-Zay Péter, hogy menjünk Indiába szemműtétre. Ő ugyanis olyan szupermodern, ultrahaladó egészségügyben gondolkozik, amely nem vacakol majd bizonyos zöldhályog-műtétekkel, hanem kezünkbe nyomja a repjegyet és elzavar minket pár ezer kilométerrel arrébb, oldják meg a szemproblémáinkat ott, az Indus vidékén. Nem vicc, tényleg ezt mondta!

Idézem is szó szerint (a suk-sükölésekkel együtt): »Vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, amit a zöld hályognak hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy inkább menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába. Most, ha ott kezd el babrálni a szikével valakinek a szemébe azért, hogy hát most én nem emlékszem, tíz éve nem csináltam ilyet, de megpróbáljuk. Inkább menjen Indiába olyanhoz, ahol sokszor csinálja. Én azt gondolom például, ha már szemészetet mondtam, a legtöbb szemészeti beavatkozás az nem egy sürgősségi beavatkozás, menjenek oda.«

A ragozási, alany-állítmány egyeztetési nehézségeken elegánsan lépjünk túl! Figyeljünk a mondandóra! Ami nagyjából ez: Makó és egész Magyarország Mucsa, orvosaink hitványak, ezért külföldön kell megműtenünk a szemünket (meg a bütykünket és a prosztatánkat is). Magyar orvos rossz, indiai (kongói, román satöbbi) orvos jó. Péter úr ötlete csodálatos; kár, hogy még nem nyomtatták ki óriásplakátokon, s nem szórták tele vele az országot.”

 Nyitókép: Földházi Árpád

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés