A Magyar Zene Háza valójában a kidagadó erekkel üvöltő focihuligánok emlékműve

2022. január 22. 17:25

Földes András
Facebook
Persze lehet azt gondolni, hogy a Ligetben évekig táborozó aktivisták túlmozgásos zöldek.

„Persze lehet azt gondolni, hogy a beruházás ellen tiltakozók, a Ligetben évekig táborozó aktivisták irracionális, túlmozgásos zöldek.

Csakhogy irracionálisnak, túlmozgásosnak és zöldnek szabad lenni, és demonstrálni is állampolgári jog. De a közvéleményt megvezetni, átláthatatlan költségvetésekkel trükközni, majd embereket megverni a törvények szerint tilos.

Nem mondom, hogy bárki is bojkottálja az épületet. A legtöbb zenész nincs is olyan helyzetben, hogy visszautasítson fellépéseket, csak mert a koncerthelyszín a demokrácia, és néhány ember konkrét sárba tiprása közepette jött létre.

De elfelejteni sem szabad, hogy az épület lebegő könnyedsége valójában a kidagadó erekkel üvöltő, felelősségre vonástól nem tartó focihuligánok emlékműve.”

Nyitókép: Földes András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kidagadó erekkel üvöltő ligetvédők.

Egyébként tényleg. Érdekes megfigyelni a gellérthegyi sikló projekt körüli mély zöld kussolást. A projekthez ki kell vágni 150 fát a hegy oldalában, amire a zöld aktivistáknak illene rácuppanniuk, de mivel a projektet Geli és V. Naszályi ker. polgármester is támogatja, valahogy nem mennek oda fát ölelni. A különbség valószínűleg a kivitelező személyének háza táján keresendő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés