Az Orbán-kormánynak az az érdeke, hogy fenntartsa azt a nyelvi börtönt, amiben élünk

2022. január 21. 7:31

Vásárhelyi Mária
Facebook
Az ellenzék programjában kiemelt jelentőséget kell hogy kapjon az idegennyelv-oktatás.

„Akik nem beszélnek egyetlen idegen nyelvet sem, azok többsége azt gondolja, hogy a járvány az olyan dolog, amelyben mindenhol annyian halnak meg, mint Magyarországon, az állam mindenhol magukra hagyja embereket. Elhiszik, hogy a brutális méretű korrupció a hatalom elkerülhetetlen velejárója, mert az erősebb kutya ..... És az Orbán-kormánynak éppen azaz érdeke, hogy a lakosság maradjon ilyen tájékozatlan, tudatlan, zárt gondolkodású. Hiszen éppen ezekből a körökből rekrutálódik a fidesz szavazóbázisának derékhada, akik ha tájékozottabbak lennének a világ dolgairól, hamar rájönnének, hogy nem a fidesz-világ a létező világok legjobbika.

A kormány ezért mond le olyan könnyedén a diákok beígért nyelvi képzéséről, ezért hagyják évről-évre, hogy egyetlen nyelvvizsga nélkül is diplomához juthassanak a végzős egyetemisták, ezért nem tesznek erőfeszítéseket a nyelvi képzés színvonalának emelése a nyelvtanárok pályán tartása érdekében. Számos ismerősöm meséli, hogy bár általános iskolás gyermeke nyelvi osztályba jár, évek óta nincs idegennyelv oktatás, mert nincs tanár. Azok a posztszocialista országok, ahol hangsúlyt helyeztek az idegennyelv oktatásra, már régen leköröztek bennünket gazdaságilag is és ott előbb-utóbb megbuknak a korrupt, zsarnokok, mert az emberek látják, hogy nem mindenhol működik úgy a politika, ahogy náluk és nem lehet nekik mindenféle hazugságot beadni Brüsszelről, a haldokló Nyugatról, az amerikai imperializmusról, és a saját népük lázadását vérbe fojtó diktátorokról.

Magyarország egy nyelvi zárvány Európában, ahol a közjó azt kívánná, hogy más országnál is nagyobb erőfeszítések történjenek a nyelvtudás színvonalának emelése érdekében. Az Orbán-kormánynak viszont éppen azaz érdeke, hogy fenntartsa azt a nyelvi börtönt, amiben élünk. Az ellenzék programjában kiemelt jelentőséget kell hogy kapjon az idegennyelv oktatási színvonalának drasztikus emelése, a nyelvtanárok anyagi megbecsültségnek látványos növekedése, az államilag támogatott felnőtt idegennyelv oktatás népszerűsítése, ha azt akarjuk, hogy egyszer végre kitörhessen az ország ebből a zárványlétből.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormány nem biztosít támogatott idegen nyelvtanulást?

Akkor ezek micsodák?

Ingyenes nyelvtanfolyam - TÁMOP, támogatott nyelvtanfolyamok
TÁMOGATOTT 100 tanórás nyelvtanfolyam,
a Bonus Nyelviskola és az ALFA Nyelvstúdió együttes szervezésében!
Angol, német, spanyol és francia nyelvtanfolyamokra jelentkezhetsz nálunk!
FELHÍVÁS Idegen nyelvi készségek fejlesztése GINOP-6.1.3-17
ingyenes online nyelvtanfolyam tanúsítvánnyal 2022-ban
https://worldscholarshipforum...

Nyelvünk nem börtön, hanem kulcs a világ titkainak megfogalmazásához, ahogy azt Teller Ede megállapította.

Szerintem se kéne történelmi témákból büntetőügyeket csinálni, mint ahogy a nem létező hálózat kierőszakolta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés