Aláír egy abortuszpárti kiáltványt az Európai Parlament új elnöke

2022. január 21. 14:48
Roberta Metsola a liberális Renew Europe kiáltványát fogja aláírni, amelynek a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna is tagja.

Mindössze egy nappal megválasztása után Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke ígéretet tett arra, hogy aláírja a liberális Renew Europe abortuszpárti kezdeményezését – írja a Times of Malta. A „Simone Veil Egyezmény” célja, hogy Európa-szerte „biztosítsa az emberi méltóságot és az emberi jogokat” a nőknek azzal, hogy biztonságos és hozzáférhető abortuszt biztosít számukra. 

Metsola szerdán találkozott Emmanuel Macronnal Strasbourgban. A francia elnök azt nyilatkozta: azért fog dolgozni, hogy az abortusz és a környezetvédelem is bekerüljön az Európai Unió Alapjogi Chartájába. Mikor Metsolát kérdezték megválasztásakor, mi a véleménye az abortuszról – korábban ellenezte – az EP új elnöke úgy felelt: az Európai Parlament álláspontját fogja képviselni elnökként. 

Nyitókép: European Parliament / Pool / Anadolu Agency / AFP

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hamar meg(le)győzték.

Fél a liberálisoktól.

A magyar gyermekvédelmi törvény zavarja, de az abortusz-gyilkosság nem. Sátáni!...

Cseh, Donáth, s a többi hazaáruló tekintetében kötelezővé kell tenni. A minap egyik sétám kapcsán egy nem zsidó ismerősöm a pofámba vágta, nálatok zsidóknál is kötelezővé kellene tenni. Alig tudtam meggyőzni, hogy a zsidó nem egyenlő Vágóval, meg a többi gyökértelennel, ajánlottam, hogy tudjon meg többet a zsidóság igazi arcáról, értékeiről, képviselőiről, a Slomó vezette EMIH-ről.

Elveit Máltán hagyta?

Nem gondoltam, hogy a Junker féle gárdánál van lejjebb. És tessék, itt van ni!

Azért, mert az osztrák média is bűntudatos: nem beszélnek az abortusz-gyilkosságokról, hogy ne kelljen elismerniük a súlyos szemmérték-zavarukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés