Szövetségünk pártpolitikai kérdésekbe nem kíván beavatkozni

2022. január 20. 17:31

Mazsihisz
Mazsihisz.hu
A jelölteknek a választáshoz sok sikert kívánunk.

„Néhány nap múlva kezdődik a parlamenti választások hivatalos kampányidőszaka. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetősége fontosnak tartja, hogy mindenki szabadon, egyéni felfogása és értékrendje szerint választhasson a neki tetsző politikai pártok közül.

A korábbi kampányok során is kinyilvánítottuk, a Mazsihisz, mint a magyarországi zsidóság legitim képviselete, semmilyen módon nem kíván részt venni a választási kampányban és ennek tiszteletben tartására kér mindenkit.

Ahogy azt Izrael Állam nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman is nyilatkozta: „elvárjuk, hogy Izraelt és a zsidó közösséget hagyják ki a kampányból”. 

A Mazsihiszen belül egyértelmű konszenzus van arról, hogy Szövetségünk pártpolitikai kérdésekbe nem kíván beavatkozni, vallási felekezetként ilyen ügyekben nincs és nem is lehet illetékessége.

A jelölteknek a választáshoz sok sikert kívánunk, a szavazóktól pedig azt kérjük, éljenek helyesen a rájuk ruházott felelősséggel.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah


@drom196

Melyik magyar "A" osztályú politikus lakik Hszi Csin-ping elnök valagában?
A nevét írd le válaszul!
Kösz!

Helyes, de egy mondatot az emberi méltóságról be kellett volna a nyilatkozatba venni.
Azt megsérteni egyetlen pártnak sincs joga, semmiféle választási kampányban... és úgy anblokk: sehol, semmikor.

A Kovács András - CEU- által készített felmérés szerint a magyarországi zsidók többségükben nem magyarnak, hanem európainak tekintik magukat. Ha ez a kiindulási pont, akkor ok.

A kommunista MAZSIHISZ miként lett egyszerre pártsemleges? No , de nem is ez a baj. Miért hagyja az egykori Zsidó Tanácshoz hasonlóan cserben a magyar zsidóságot? Miért nem szólítja fel tagjait, a magyar zsidókat a zsidóság megmaradását egyedül garantáló Fidesz melletti kiállásra?

Hiába köszöntöd Szulejmánt Dunaföldváron, egy új muszlim országban már minket is eltaposnak. Egy balliberális győzelem esetén nem lesz válogatás, programjuk a zsidók és a nem zsidók együttes pusztulását okozza. Fogalmazz egy újabb kiáltványt!

Mi van Köves Slomóval? Hónapok óta nem hallottunk felőle.

"- Tudom, tudom! - válaszolta a fekete szakállú Kajafás rettenthetetlenül, és szeme villámokat szórt; kezét az ég felé emelte: - Tudja a zsidó nép, hogy olthatatlan gyűlölettel gyűlölöd, és sok keserűséget fogsz neki okozni, de tönkre nem teheted! Megoltalmazza az Isten! Meghallgat bennünket, és meghallgat a mindenható császár is, megoltalmaz bennünket Pilátus pusztító haragjától.
- Ó, nem! - kiáltott fel Pilátus, és minden szóval könnyebb lett a lelke: már nem kellett
színlelnie, nem kellett óvatosan megválogatnia szavait. - Túlságosan sokat panaszkodtál már a császárnak énrólam, Kajafás, most elérkezett az én időm! Hírül adom a császárnak... és nem helyettesének Antiochiába, és nem is Rómába, hanem egyenesen az imperatornak Capri szigetére, hogy ti itt, Jerusalaimban, a megrögzött lázadókat véditek a halálbüntetéstől. És akkor én Jerusalaimot nem a Salamon tavának vizével itatom, ahogyan a ti javatokra szándékoztam, ó, nem, nem vízzel itatom a várost! Emlékezzél csak rá, hogy a kedvetekért
levétettem a falról a császár monogramját viselő címerpajzsokat, hadosztályokat helyeztettem
át, végül, látod, személyesen kellett idejönnöm, hogy ellenőrizzem, mi folyik itt nálatok!
Emlékezzél szavamra, főpap: egy napon majd nem egyetlen cohorsot fogsz látni Jerusalaimban, nem: az egész Fulminata-légió fog idejönni, meg az arabs lovasság, lesz itt keserves sírás és jajveszékelés!

Légyszíves olvasd el. A legjobb apokrif evangélium-is.

Ejnye bejnye! Te nem veszed komolyan, amit Heisler mondd? :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés