A konzervatív forradalom esélye

2022. január 20. 9:29

Friss Róbert
Népszava
A „baloldali” jelző nemcsak a sokszínűség miatt értelmezhetetlen, ez az összefogás nem baloldali.

„Abból a propagandacunamiból, ami elönti a kormánypárti médiát – moslékkoalíció és társai –, csak egy irányra érdemes figyelnünk. Arra, ami tudatosan egybemossa és baloldaliként igyekszik egyneműsíteni a rendszerváltást meghirdető teljes politikai ellenzéket, miközben minden erejével azon van, hogy ezt a természetellenes (a Fidesz által kikényszerített) koalíciót szétfeszítse.

A »baloldali« jelző nemcsak a sokszínűség miatt értelmezhetetlen, hanem mert ez az összefogás nem baloldali. Nem azért, mert az előválasztáson nyerő Márki-Zay Péter önmeghatározása szerint ő konzervatív. (Az önmeghatározás itt a legkevésbé számít. Az emiatt »megtért«, csalódott fideszesek seregének egyelőre nyoma sincs, és erre józan ésszel nem is számíthatott komolyan senki.)

Amikor Márki-Zay megnyerte az előválasztást, azzal egyértelművé vált, hogy a szavazók többsége alapvetően egy konzervatív politikust akar az ország élén látni, nem egy szocialistát (vagy ahhoz közelit, mint Karácsony Gergely), sem egy liberálist (Dobrev Klárát), sem pedig egy középre húzó egykori radikális jobboldalit (Jakab Pétert). Karácsony visszalépésével a szocialisták elvesztették még az esélyét is, hogy erőt mutathassanak, Dobrev pedig talán túl radikálisnak tűnt. A konzervatív Márki-Zay lett az, akitől leginkább puha átmenetet várhat a közönség.”

Fotó: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Imperialisták által diktált összefogás, mely magát érző szívűnek akarja mutatni: drága az iPhone 13, az egészségügyben még nem szolgálnak fel fűszoknyás lányok mojitot stb.
A legdurvább kapitalista érdekeket kiszolgálók fogtak össze, akik a sikerért még azt is szívesen elfelejtik, hogy ők maguk fiúk vagy lányok..

"Villák proletárjai egyesüljetek!" Mi nem baloldali ezen?

Márki-Zay egy szilárd arcél nélküli szélkakas, a hatpárt foglya, valódi-saját háttér nélküli politikai élőhalott.

Kedves fuggetlenobjektiv propagandista úr!
Senki nem kényszerítette össze az össze nem illő hat pártot. A problémájuk az, hogy Gyurcsány szetszaggatta az mszp-t, azóta egyiknek sincs külön elegendo szavazója.
Az MSZP háromszor nyert választást! Akkor is osszefekudt az szdsz-szel, amikor még csak a szavazatai sem kellettek.
Innen érdemes gondolkodni, hogy miért fogtak össze azok, akik egyébként gyűlölik egymást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés